Lazović: Najava zabrane ulaska u Srbiju saradnicima ZLF najbrutalniji obračun sa nama

Beta 24.08.2023

Poslanik stranke Zeleno-levi front (ZLF) Radomir Lazović ocenio je danas da zabrana ulaska u Srbiju bivšoj ministarki evrointegracija Crne Gore i najava zabrana za sve one koji sarađuju sa Zeleno-levim frontom predstavlja "najbrutalniji obračun" s tom strankom.

Lazović je za agenciju Beta, komentarišući izjavu poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića da bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju "svima koji finansiraju nevladine organizacije i podržavaju zeleno-leve ekstremiste", kazao da se "državnim neprijateljem" proglašava svako ko misli drugačije od SNS.

"Zeleno-levi front i druge organizacije opozicije su to doživele toliko puta preko režimskih medija, pa čak i u parlamentu. Ali zabrana ulaska Jovani Marović, bivšoj potpredsednici vlade Crne Gore i ministarki evrointegracija, i najava zabrana za sve one koji sarađuju sa Zeleno-levim frontom, predstavlja najbrutalniji obračun sa nama", rekao je Lazović.

Ocenio je da bi Đukanović želeo da se ulazak u Srbiju zabrani svima koji na bilo koji način kritikuju ili su nasuprot vlasti Srpske napredne stranke, ali ni to "ne može pomoći ovoj kriminalnoj organizaciji da sakrije svoj pravi karakter".

"Sve češći su glasovi u svetu koji govore i o povezanosti SNSa sa kriminalom, kao i o uništavanju institucija u Srbiji i sveopštoj destrukciji vladavine prava u našoj državi. Jedna zanimljiva ilustracija povezanosti upravo Đukanovića s kriminalnim krugovima je to što je upravo on branilac i Koluvije, i Dijane Hrkalović i Veljka Belivuka", naveo je Lazović.

Zeleno-levi front, kako je najavio, obratiće se i Evropskoj zelenoj partiji i Evropskom parlamentu da bi ukazao na "namere vladajućeg režima da se zabrani kritičko mišljenje u Srbiji".

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju svima koji finansiraju nevladine organizacije i podržavaju, kako je rekao, zeleno-leve ekstremiste.

Đukanović je agenciji Beta kazao da mu je drago što je bivšoj potpredsednici Vlade Crne Gore Jovani Marović zabranjen ulazak u Srbiju i da bi trebalo ulazak zabraniti i evroposlanici Violi fon Kramon.

"Potpuno je ispravna odluka o zabrani ulaska u Srbiju bivšoj crnogorskoj ministarki. Svakom ko podržava zeleno-leve ekstremiste u Srbiji, kao Viola fon Kramon, i ko vodi kampanju za nezavisnost Kosova i podriva ovu državu tako što finansira razne nevladine organizacije koje stvaraju haos, trebalo bi zabraniti ulazak u Srbiju", ocenio je Đukanović.

Jovani Marović je u sredu na breogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zabranjen ulazak u Srbiju, kada joj je, po njenim rečima, rečeno da je razlog zabrane ulaska "zaštita bezbednosti Republike Srbije i njenih građana".

(Beta, 08.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »