Mirović na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji: Koridor i vino stavljaju Irig, ali i čitav Srem, na mapu vojvođanskog vinskog i verskog turizma (foto)

Dnevnik 27.08.2023  |  Dnevnik.rs
Mirović na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji: Koridor i vino stavljaju Irig, ali i čitav Srem, na mapu vojvođanskog…

NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji – „Fruška Walk & Wine 2023“, istakavši da je reč o manifestaciji koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Iriga, koji treba da se promoviše kao mesto koje će veoma brzo nakon završetka Fruškogorskog koridora biti idealno za ovakvu vrstu turizma, koji će se razvijati na zdrav, ekološki način.

Ovo je prva ovakva manifestacija, ne samo za Irig i za Srem, već i za čitavu našu zemlju. Verujem da ćemo je održati u budućnosti jer želimo da razvijamo vinski, ali i verski turizam, i da usmerimo pažnju javnosti na Irig, kako bismo na taj način pomogli lokalnom razvoju, izjavio je Mirović. Šetnja kroz fruškogorske vinograde počela je na Ribarskom trgu u Irigu, a posetioci su na vinskim punktovima imali priliku da degustiraju fruškogorska vina i lokalne

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Vojvodina, najnovije vesti »