Ćulibrk: NIN će ostati NIN, dok sam urednik, Drakulić Petrović se nikad nije mešala u naš rad

Beta 28.08.2023

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćurlibrk izjavio je da je jutros razgovarao sa novom vlasnicom tog nedeljnika Jelenom Drakulić Petrović, generalnom direktorkom kompanije Ringijer u Srbiji, koja ga je obavestila da je došlo do promene vlasničke strukture i da je ona upisana u Agenciju za privredne registre kao vlasnik nedeljnika."Mi broj za četvrtak pravimo na osnovu prošle nedelje kada nismo ni znali da će biti promene vlasnika, tako da radimo kao što smo i do sada radili. NIN će ostati NIN kao što je i bio, bar se tako nadam, i tako će biti dok sam ja urednik", rekao je Ćulibrak za agenciju Beta.

Na pitanje da li je sa Drakulić Petrović razgovarao o uređivačkoj politici nedeljnika, Ćulibrk je naveo da prethodni vlasnik - kompanija Ringijer Srbija nije uticala na uređivačku politiku.

Podsetio je i da je Drakulić Petrović već godinama direktor NIN-a i da s tog mesta "nije uticala na uređivačku politiku". Kako je naglasio, "nikad se nije mešala u uređivačku politiku" nedeljnika i NIN je bio, naveo je, jedan od retkih medija koji mogao da svoj posao radi profesionalno bez uticaja vlasnika na uređivačku politiku.

"Tako da ne vidim sad razlog da bi došlo do dramatičnog zaokreta ako je tako godinama unazad bilo, videćemo", rekao je Ćulibrk.

(Beta, 08.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »