Tatalović (DS): 'Crvene lampice' za javnu nabavku prečišćivača za vazduh u beogradskim školama

Beta 30.08.2023

Šef odborničke grupe "BeDem - Demokratska stranka" u Gradskoj skupštini Filip Tatalović ocenio je danas da "najgora gradska vlast u istoriji Beograda, vlast Srpske napredne stranke", nastavlja da "upravlja bez ikakve strategije, vizije i logike po sistemu 'pljuni pa zalepi'".

"Mera koju sada planiraju, zvanično ima za cilj da beogradska deca u vrtićima i školama udišu čist vazduh. Ovo bi bilo za svaku pohvalu da je gradska vlast odlučila da učini nešto na smanjenju zagađenosti vazduha, ali to očigledno nije previše unosno", rekao je Tatalović, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, "oni su odlučili da za vrtiće i škole nabave 11.500 prečišćivača vazduha u javnoj nabavci, čija je procenjena vrednost oko 800 miliona dinara", ali "u vezi sa ovom javnom nabavkom, naročito imajući u vidu njenu vrednost, pali se niz 'crvenih lampica' koje ukazuju na potencijalnu korupciju".

"Zašto od potencijalnih ponuđača nije zahtevana nikakva refernca? Zašto od potencijalnih ponuđača nije zahtevan dokaz da raspolažu kadrovskim i tehničkim kapacitetom?", upitao je Tatlović. On je postavio i niz drugih pitanja.

"Aktuelni režim je na ovaj način još jednom pokazao da je zainteresovan isključivo za populističko saniranje posledica, dok uzrok uvek ostaje netaknut. Moguće je da je tako jer su svesni da su uzrok većine problema Beograđana upravo oni", rekao je Tatalović.

(Beta, 08.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »