Vučić: Ne bavim se nikakvim protestima, dok ne ugrožavaju bezbednost - neka rade šta hoće

Beta 01.09.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući zamerke potpredsednika Narodne stranke Siniše Kovačevića na organizaciju protesta "Srbija protiv nasilja", da ne može da se meša u to.

"Demokratija kao oblik političkog režima je najbolji oblik političkog režima. Vaše je da pustite da neko izražava svoje stavove i mišljenja. Kako će oni to da rade... Dok ne ugrožavaju bezbednost ljudi i institucija, neka rade šta hoće", rekao je Vučić na Paliću prilikom obilaska novog Akva parka.

Kazao je da se on bavi radom, napretkom i razvojem Srbije i da se "ne bavi nikakvim protestima".

"Ja od početka nisam razumeo smisao, ako se pozivate na tragične događaje od 3. maja, da to koristite u političke svrhe", rekao je on.

Govoreći o kritikama opozicije da je danas obilazio renoviranu školu "Svetislav Golubović Mitraljeta" jer nije izgrađeno dovoljno novih, Vučić je kazao da je izgrađeno "dosta", kao i da Srbiji nisu potrebne nove škole jer nema dovoljno dece.

"Nama nije potrebno da gradimo škole jer imamo manje dece. Nama je potrebno da obnavljamo škole i to su stravični novci", kazao je predsednik i dodao da je 3,5 miliona evra uloženo u rekonstrukciju "Mitraljete".

Naveo je da se škole obnavljaju širom Srbije, pa i u Republici Srpskoj.

Komentarišući zamerke pojedinaca što je danas u, i oko škola, povećan broj policajaca, Vučić je kazao da je "pola policije angažovano".

"Da nema polcije onda bi rekli da nismo bezbedni jer nema policije. Kad ima policije, dobro da ima policije, ali nije dobro da ima policije. Šta hoćete u stvari", upitao je Vučić.

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Siniša Kovačević ocenio je danas da organizatori "pojma nemaju šta sa protestima", kako da ih vode i šta da rade sa njima.

"Pojma nemaju šta sa protestima kako, ni kuda da ih vode, ni šta sa njima. Aman,recite: Ne umemo, bez ideje smo. U petak ne znamo šta u subotu. Otežemo i vunovlačarimo, bez stava i plana, znanja i hrabrosti. A prija im da kao oni kao kontrolišu situaciju. Kao", napisao je Kovačević na društvenoj mreži "X".

(Beta, 09.01.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »