MUP: Inspektori Milenković i Mitić - obezbeđenje SAJ-a, analize nisu ukazivale da su ugroženi

Beta 05.09.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas saopštilo da je Direkcija Policije "na osnovu izjava i na insistiranje inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, donela odluku kojom im privremeno dodeljuje policijsko obezbeđenje Specijalne antiterorističke jedinice, do okončanja bezbednosne procene njihove ugroženosti".

Kako je saopšteno, "dosadašnje analize na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost".

"Postupak bezbednosne procene će maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Republike Srbije", istaklo je MUP.

MUP je "apelovalo na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti".

Takođe je navedeno da je prethodno dvojici inspektora, na osnovu njihovih navoda, "dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koje su Milenković i Mitić odbili".

MUP je istakllo da je ta jedinica usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata.

Između ostalih, obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere, i je "uspešno je realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Srbiji".

Inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić otkrili su aferu Jovanjica, zbog čega su, kako su naveli, bili izloženi pritiscima, a nedavno su i premešteni sa svojih mesta u policiji.

Advokatska kancelarija Tomanović je sopštila da se posle smenjivanja Milenkovića s dužnosti povećala ugroženost njegovog života.

(Beta, 09.05.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »