Tepić: Inspektori Milenković i Mitić dobili zaštitu SAJ

Beta 05.09.2023

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je danas da inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili slučaj "Jovanjica" od sinoć čuva Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), što su oni juče i zatražili od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.U saopštenju SSP navodi se da je Tepić izjavila da im je Gašić prethodno uputio drugu jedinicu a inspektori Milenković i Mitić su odbili da ih ona čuva.

"Vlast je u međuvremenu pokušala da ispinuje da su prvo tražili zaštitu i lično obezbeđenje zbog dokaza da im se sprema ubistvo, likvidacija, a onda su to odbili, to nije tačno", dodala je ona.

Tepić je kazala da su još juče tražili da im se dostave na uvid njihove izjave date u Trećem odeljenju i Upravi kriminalističke policije i da su upitali Gašića kako je mogao da im dodeli jedinu jedinicu koju nije smeo da im dodeli zato što se njihov komadant Marko Krčak u operativnim saznanjima povezuje sa kriminalnim klanom.

Ona je istakla da to smatra pobedom i hrabrošću Mitića i Milenkovića da ostanu dosledni dekriminalizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Prema njenim rečima, MUP je time priznao ozbiljnost ugroženosti dvojice inspektora i dodala da je država morala na kraju da prizna da oni jesu ugroženi i da su im životi u opasnosti.

"To je poruka i Vladimiru Đukanoviću koji sedi u poslaničkim klupama i brani prvooptuženog (vlasnika Jovanjice Predraga) Koluviju. To je poruka svim zlonamernim ljudima iz režima koji su sve vreme govorili da inspektori lažu. Sada su dokazali, čak i ovakav demontirani MUP, da su inspektori bili u pravu", kazala je Tepić.

Ona je pozvala građane da dođu sutra ispred Specijalnog suda u 9.00, kako bi pružili podršku inspektoru Milanu Isakovu,  kako je rekla, "da i taj slučaj ne bi ostao zataškan".

(Beta, 09.05.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »