BBC vesti na srpskom

Srbija, kriminal i slučaj Jovanjica: Svedočio policajac Milan Isakov, pet najvažnijih pojmova sudskih procesa

Slučaj Jovanjica je jedan od najznačajnijih i najkontroverznijih procesa tokom poslednje decenije u Srbiji. Policajci Milenković i Mitić smenjeni, svedočio inspektor Isakov.

BBC News 06.09.2023  |  Slobodan Maričić - BBC
Isakov
BBC
Milan Isakov je prilikom dolaska na sud dočekan aplauzima pristalica opozicije

Tekst je ažuriran 6. septembra2023.

Tri i po godine od pokretanja slučaja Jovanjica, jednog od najznačajnijih i najkontroverznijih u Srbiji u poslednjoj deceniji, dvojica od trojice najznačajnijih policajaca koji su radili na istrazi optužili su državu da pokušava da sve zataška.

„Ići ćemo do kraja da se otkrije ovo, iako su državne i političke strukture protiv nas, a na strani kriminala", rekao je 6. septembra pred sudom Milan Isakov, inspektor Četvrtog odeljenja beogradske policije za borbu protiv droge.

Jovanjicu je nazvao „fabrikom droge državnih službi".

„Već godinama kriminalizuju Četvrto odeljenje zbog toga što smo otkrili umešanost državnih i bezbednosnih struktura u kriminalni projekat", rekao je Isakov.

Inspektori tog odeljenja, predvođeni Slobodanom Milenkovićem, u novembru 2019. na imanju Jovanjica kod Stare Pazove, nedaleko od Beograda, poznatom po proizvodnji organske hrane, pronašli su oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 600 kilograma marihuane.

Prvooptuženi Predrag Koluvija, vlasnik Jovanjice, bio je uhapšen, ali je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

Milenković je takođe trebalo da svedoči 6. septembra, ali je bio odsutan zbog, kako je rečeno, bolovanja.

Protiv Koluvije se vode dva sudska procesa, a pristalice opozicije pred Specijalnim sudom dočekale su ga zvižducima.

U prvom je optužen da je organizovao uzgajanje i prodaju marihuane, a u drugom da je bio vođa grupe koju su činili policajci i pripadnici drugih bezbednosnih službi, koji su obezbeđivali imanje Jovanjica i pomagali Koluviji.

Milenković i Dušan Mitić, nekadašnji šef operative Četvrtog odeljenja, koji su rukovodili akcijom hapšenja Koluvije, od nedavno više nisu deo Odeljenja za borbu protiv droga.

„Formalnom odlukom Kabineta Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) raspoređeni su na druga radna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Tomanović koja ih zastupa.

Iz kancelarije Tomanović tu odluku nazivaju „smenom" i „direktnim sprečavanjem dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat 'Jovanjica' vode do centara moći u našoj državi".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 31. avgusta u Novom Pazaru da je to sve „regularni posao kojim se bavi MUP, planiranjem i sistematizacijom, oni imaju svoje pravilnike na osnovu kojih deluju i na osnovu kojih rade".

Tomanović je nešto kasnije dodao da su Milenković i Mitić, zbog informacija da im se sprema likvidacija, dobili zaštitu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), što je potvrdilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ističući da je ta zaštita privremena.

„Žao mi je što su (Milenković i Mitić) smenjeni, sada ne mogu da ih čuvam... Da nisu ne bih bio ovde, već uz njih", naveo je Isakov.

„Žao mi je i što smo uhvatili državu u kriminalu, proizvodnji droge, ali ne mogu da verujem da neko pokušava da likvidira inspektore zbog toga."

Naredni pretres biće održan 27. i 28. septembra.

„Jovanjica nije afera, već najveća fabrika skanka (vrsta marihuane) u ovom delu Evrope, ako ne i u celoj Evropi", rekao je Mitić tokom svedočenja u junu i julu.

„Nije nam bilo prijatno da uhvatimo državu i državne organe u kriminalu."

Slobodan Milenković
Fonet/Aleksandar Barda
Inspektor Slobodan Milenković (levo) i Dušan Mitić na jednom od prethodnih ročišta

'Uhapsili su me i stavili među one koje sam ja hapsio', kaže Isakov

Svedočenje Isakova nije dugo trajalo.

U dopuni iskaza koji je prethodno dao u tužilaštvu, pričao je o pritiscima za koje tvrdi da su on i ostali policajci Četvrtog odeljenja u međuvremenu trpeli.

„Uhapsili su me samo zato što sam uhapsio Koluviju", naveo je.

Isakov je uhapšen u oktobru 2022, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i naneo teške telesne povrede neimenovanim žrtvama.

U pritvoru je bio u Centralnom zatvoru, među ljudima „koje su oni uhapsili", zbog čega je dobijao razne uvrede i pretnje.

„Ali ako su mislili da će me pritvorom zastrašiti i naterati da zaboravim istinu, neće", rekao je Isakov, dodajući da oni „nisu potkupljivi, već časni policajci koji samo rade svoj posao".

Više javno tužilaštvo u sredu je podnelo i optužnicu protiv Isakova i još dva lica upravo za zloupotrebu službenog položaja i nanošenje telesnih povreda.

Isakov u međuvremenu tvrdi da je državni vrh „stao u odbranu Koluvije".

Zbog zdravstvenog stanja nije prisustvovao pretresu Jovanjice, tako da je najviše reči bilo o hapšenju Koluvije, u čemu su učestvovali Milenković i Isakov.

„Prilikom zaustavljanja Koluvije on se predstavio kao kolega, rekao da radi u kabinetu ministra, a onda je počeo da se poziva na neke važne ljude", kaže Isakov.

Koluviju je policija u novembru 2019. zaustavila zbog bahate vožnje na auto-putu Beograd-Niš, posle čega je i priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije.

Policija je tog dana upala na njegovo imanje nedaleko od Beograda, gde je pronađeno oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuane.

Koluvija je „bio kooperativan" sve vreme, naveo je Isakov,

U pokušaju da impresionira Milenkovića, dodao je, Koluvija je tražio da obavi jedan poziv i bio je uznemiren kada je Milenković to odbio.

Na većinu pitanja i tužioca Saše Drecuna i advokata odbrane, Isakov je odgovarao da su ona pre svega za Milenkovića.

Koluvija je na kraju ispitivao Isakova, navodeći da inspektor nije govorio istinu kada je pričao o detaljima njegovog hapšenja.

Koluvija
BBC
Koluvija u Specijalnom sudu

'Namera bila hapšenje Gašića'

I Mitić je tokom svedočenja pričao o pritiscima i detaljima pretresa imanja Jovanjica.

Prilikom akcije na imanju se pojavio pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Tošić, koji se pozvao na rukovodstvo te agencije i tražio da čitav slučaj ne izađe u javnost, naveo je Mitić.

Tošićev nadređeni, Mirko Škero, potom je preko telefona isto tražio od Milenkovića, navodeći da je tako rekao Bratislav Gašić, tadašnji direktor BIA, a danas ministar policije, dodao je.

Upravo je pominjanje Gašića tokom svedočenja Mitića u julu izazvalo najveću reakciju u sudnici.

„Naša namera je bila hapšenje Mirka Škera i Bratislava Gašića", izjavio je Mitić, odgovarajući na pitanja tužioca za organizovani kriminal Saše Drecuna.

Kako je naveo, Milenković je od Tužilaštva tražio da se i Škero i Gašić procesuiraju, posle čega su se „multiplikovali pritisci prema nama", o čemu je dobijao posredna saznanja preko Milenkovića.

Koluvijin advokat Đukanović, u obraćanju medijima po završetku ročišta, sve to je nazvao „pokušajem državnog udara", jer je policija „po nečijem nalogu trebalo da napadne BIA".

Vučić je nedavno izjavio da ministar policije Bratislav Gašić ima njegovo „maksimalno poverenje".

Jovanjica, sud, suđenje za Jovanjicu, protest
Fonet
Demonstranti ispred suda drže transparente podrške policijskim inspektorima Milenkoviću i Mitiću

Govoreći o pretresu Jovanjice, Mitić je izjavio da je u Koluvijinoj kancelariji pronašao ovlašćenje Vojnoobaveštajne agencije (VOA), prema kojem je Koluvija potpukovnik te službe.

Veliki broj pitanja advokata odbrane bavio se upravo pretresom Jovanjice i prikupljanjem dokaza, za koji pokušavaju da dokažu da je bio nezakonit.

„Telima smo branili Jovanjicu", naveo je Mitić.

„Životi ljudi bili su ugroženi u tom trenutku... Do tada nisam imao iskustva da država u bilo kom slučaju ugrožava lice mesta i bezbednost mog rada i mojih kolega."

Tokom obraćanja, Mitić je više puta pomenuo i tužioca za organizovani kriminal Sašu Drecuna, navodeći da se on u istrazi „ponekad ponašao kao branilac".

Pitanja je Mitiću na kraju postavljao i Drecun, navodeći da mora da brani i sebe i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Da li vi branite svoje 4. odeljenje ili predmet?", naveo je Drecun.

„On se ljuti bez razloga", odgovorio je Mitić.

Sudija im je u jednom trenutku poručio da sve to „reše na nekom drugom mestu, ne u sudnici".

Mitić
Fonet
Mitić tokom dolaska na sud na ročište u julu

Pet najvažnijih pojmova slučaja Jovanjica

  • Šta je Jovanjica

Kompanija Jovanjica je u Srbiji bila poznata po proizvodnji organske hrane.

Naziv je dobila po luci Jovanjica kojom se pristupa na Svetu Goru, poluostrvo u Grčkoj na kojem je veliki broj manastira, među njima i Hilandar.

Međutim, kada je policija ušla na imanje desetak kilometara od Beograda, umesto organske hrane, pronađena je farma marihuane.

„Kada su ušli u prostorije Jovanjice, naišli su na nešto što nije viđeno u celoj Evropi - fabrika marihuane na 12 hektara sa najsavremenijom opremom koja može da postoji u ovom trenutku", reči su inspektora Milenkovića koje se citiraju u optužnici.

Policija je u plastenicima pronašla i pištolj, revolver, 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone ove biljke u sirovom stanju, saopštio je MUP.

Na imanju je pronađen i rokovnik zelenih korica, a u kojem se od 2016. vodila evidencija o vremenu, količini i vrsti proizvedene marihuane, piše Vreme.

Mitić je tokom svedočenja u junu izjavio da su inspektori Četvrtog odeljenja godinu dana imali saznanja da se na Jovanjici proizvodi marihuana.

Policijsku akciju planirali su do kraja 2019, kaže, ali je do nje došlo slučajno 13. novembra, kada je Koluvija zbog bahate vožnje zaustavljen na autoputu Beograd - Niš.

Tokom vožnje je koristio blinkere, preticao i ometao drugi automobil, u kojem je bio Milenković, šef odeljenja za borbu protiv narkotika beogradske policije.

„Kada je zaustavljen, Koluvija je Slobodanu Milenkoviću rekao da je on kolega, da je službeno lice", rekao je Mitić.

„Međutim, Milenković ga je prepoznao, jer smo već imali operativna saznanja o njemu i Jovanjici i da je upravo on osoba koja je osumnjičena za proizvodnju marihuane.

„Kada je proverena njegova službena legitimacija, ustanovljeno je da takva osoba ne postoji u službi."

Koluvija je priveden, a istog dana je policija izvršila pretres njegovog imanja.

Đukanović i Koluvija
BBC/Slobodan Maričić
Koluvija tokom suđenja, u pratnji advokata Vladimira Đukanovića

Imanje organske hrane Jovanjica su prethodno posećivali mnogi političari.

Na seminarima organske hrane, uz Koluviju je neizostavno bio i član Glavnog i Izvršnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke Dragomir Petronijević, navodi Vreme.

Ministar policije Aleksandar Vulin, tada još na funkciji ministra za rad i socijalna pitanja, tamo je 2015. brao paradajz, dok je plastenike posećivao i Zoran Babić, visoki zvaničnik naprednjaka i direktor Javnog preduzeća „Koridori Srbije".

„Srbija ima stotine hiljada neobrađenih hektara, ovo je sve pokazatelj šta treba da radimo i kuda treba da idemo", naveo je Vulin prilikom posete.

Babić je dodao da su preduzetnici poput Koluvije „pravi primer kako u Srbiji uz pravi trud i rad, može da se postigne uspeh".

Poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica je u aprilu 2019. - šest meseci pre hapšenja Koluvije - dozvoljeno da proizvodi industrijsku konoplju.

U Srbiji je po zakonu dozvoljeno uzgajanje industrijske konoplje koja sadrži manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC.

Međutim, kanabis iz Jovanjice je imao više od toga, pokazala su tri nezavisna veštačenja, piše Vreme.

Koluvijina odbrana tu tvrdnju uporno pokušava da ospori, navodeći da je veštačenje konoplje izvršeno neakreditovanim metodama.

  • Predrag Koluvija

Na čelu Jovanjice bio je Predrag Koluvija, koga MUP označava kao vođu kriminalne grupe.

O njemu se ranije pričalo kao o „ozbiljnom i uspešnom privredniku".

Bio je deo službene delegacije Srbije tokom Biznis foruma u Moskvi, kada je u rusku prestonicu išao predsednik Aleksandar Vučić.

Čitav slučaj posebno privlači pažnju zbog brojnih optužbi o umešanosti državnog vrha.

Javnost je o zapleni 1,6 tona marihuane saznala dve nedelje posle akcije iz medija i izjava Miroslava Aleksića, zvaničnika opozicione Narodne stranke.

Aleksić je, između ostalog, tada postavio pitanje da li je Koluvija, tokom hapšenja, zvao telefonom Andreja Vučića, brata predsednika Aleksandra Vučića.

To su negirali i Koluvija i predsednik Vučić, dok je Andrej Vučić tužio Aleksića.

„On (Andrej Vučić) nikada nije čuo ni video tog čoveka, nikada nećete videti nikakve dokaze", tvrdio je Aleksandar Vučić 2019. godine.

Oglasio se i nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, tvrdeći da prilikom hapšenja „nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću ni tada, ni šest meseci unazad".

Koluviji je određen pritvor, iz kog je pušten u septembru 2021. godine uz obaveznu nanogicu.

Mera zabrane napuštanja stana ukinuta je u junu 2023 godine - Koluvija sada ne sme da napušta teritoriju Beograda i svakog ponedeljka mora da se javlja u policijsku stanicu.

Krajem 2021. dao je intervju sopstvenom braniocu Vladimiru Đukanoviću, što je izazvalo dosta pažnje.

Đukanović je u isto vreme i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, kao i član Visokog saveta sudstva, u čijoj je nadležnosti izbor sudija.

Koluvija
Fonet/Aleksandar Barda
Koluvija i advokat Vladimir Đukanović, funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke
  • Jovanjica 1

Sredinom novembra 2019. doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv devet ljudi zbog sumnje da su u staklenicima uzgajali kanabis.

Protiv Koluvije su podnete dve optužnice.

Suđenje po prvoj, kojom je obuhvaćeno još devet ljudi, počelo je 7. oktobra 2020. godine.

Pored Koluvije, optuženi su Srđan Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Optužnica je podignuta „zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu iz člana 246 Krivičnog zakonika", navodi se u saopštenju Višeg suda.

U jednom od obraćanja javnosti, Koluvija je naveo da nije uhapšen, već otet, a da se sve desilo zbog posla koji mu je navodno ponuđen nekoliko dana pred hapšenje.

„Nisam pristao na neke ponude kada su mi advokati firme Filip Moris nudili da kupe moju firmu i da postanem suvlasnik u nekoj novoj", naveo je.

Iz američke multinacionalne duvanske kompanije, jedna od najvećih na svetu u toj oblasti, negirali su sve Koluvijine tvrdnje.

Do sada je saslušano nekoliko svedoka - Branimir Melentićević, vlasnik firme od kog je Jovanjica kupovala seme industrijske konoplje, kao i nekoliko zaposlenih na imanju.

Glavna tema većine saslušanja bila je aplikacija „Razgovor".

Ova aplikacija služila je za internu poslovnu komunikaciju zaposlenih na imanju i njen sadržaj predstavlja jedan od glavnih dokaza tužilaštva u postupku.

Među zaposlenima koji su svedočili bio je i Milan Đekić, koji za sebe kaže da je „priučeni programer", a koji je izjavio da je Koluvija odredio da svi radnici u toj aplikaciji imaju šifre, odnosno „kodna imena".

Aplikaciju je, kaže, kao i svi, obrisao posle hapšenja Koluvije - ne zato što ih je neko savetovao, već zato što se pričalo da tako treba.

Odbrana za to vreme pokušava da ospori sadržaj aplikacije, tvrdeći da su menjane i dodavane poruke i fotografije pronađene posle Koluvijinog hapšenja.

Jedan od najvažnijih trenutaka suđenja dogodio se krajem novembra 2022. godine.

Sudsko veće, na čijem je čelu sudija Zoran Ganić, tada je odlučilo da se iz predmeta izdvoji deo kojim je obuhvaćeno više od pola tone marihuane pronađene na Jovanjici, jedan od ključnih elemenata optužnice.

Obrazložili su odluku zaključkom da je pretres prostorija Jovanjice obavljen suprotno zakonu jer niko od odgovorih u kompaniji, niti Kuluvijinom advokatima, nije predata naredba o pretresu, niti su obavešteni da će biti sproveden pretres tog dana.

Posle žalbe Tužilaštva, Apelacioni sud je vratio odluku prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Apelacioni sud je tražio i da Specijalni sud, u svojstvu svedoka, ispita Milenkovića i njegove kolege koje su obavile pretres, zbog čega oni sada svedoče.

  • Jovanjica 2

Hapšenja u slučaju Jovanjica nastavljena su tokom jula 2020. godine, iz čega je nastao proces poznat kao Jovanjica 2.

U tom postupku, pored Koluvije, optuženo je još osam ljudi, mahom pripadnika bezbednosnih agencija.

Pored Tošića, optuženi su i inspektor MUP za suzbijanje privrednog kriminala u beogradskoj policiji Radovan Bojović, zatim pripadnik BIA Branislav Radosavljević, pripadnik MUP iz Jedinice za obezbeđivanje objekata i ličnosti Milan Kendija, inspektor Odeljenja za borbu protiv korupcije Zoran Baštovanović, oficir Vojno obaveštajne agencije Saša Vujisić (u bekstvu).

Optužnica tereti i civile Miloša Tofilovića i Slavišu Milinkovića.

Oni se terete da su predstavljali prsten zaštite oko Koluvije, da su mu dobavljali poverljive informacije, falsifikovane službene legitimacije i policijske tablice.

„Kada moje kolege i ja tog 13. novembra odlazimo u Jovanjicu, da izvršimo pretresanje, radnici koje smo zatekli na imanju pozivali su se na vojsku, na BIA, neke bivše pripadnike specijalnih jedinica, pa su govorili 'zovi ovog, zovi onog'", naveo je Mitić.

Na imanju se potom pojavio Tošić, pripadnik BIA, rekavši da je ta agencija upoznata sa svime što se dešava na Jovanjici, navodi Mitić.

Potom ih je, kaže, pitao šta oni tu rade i molio da sve ne izađe u javnost, jer je to tražio njegov rukovodilac Mirko Škero.

Škero je zatim preko telefona takođe tražio da se sa Jovanjicom ne izlazi u javnost, pozivajući se na direktora BIA Bratislava Gašića, danas ministra policije.

Mitić dodaje da mu je i Koluvija - za kog kaže da je bio „donator BIA" - u telefonu pokazao konverzacije koje je imao sa Tošićem i Bratislavom Gašićem, ali i pripadnikom VOA Sašom Vujisićem.

Imanje Jovanjica obezbeđivali su i naoružani bivši pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, na preporuku Kendije, Koluvijinog rođaka, piše KRIK.

Koluvija je pred sudijama rekao da ih je unajmio pošto mu je Romkinja sa dvoje dece nekoliko puta ukrala povrće.

Međutim, suđenje u predmetu Jovanjica 2 ne može da počne dok se ne održi pripremno ročište - a ono je do sada otkazivano čak 20 puta.

Prvi pokušaj je bio pre skoro dve godine - u maju 2021.

Drecun je ranije predložio da se ova dva postupka spoje u jedan kako bi se izbegla opstrukcija.

Odluka o tome biće doneta kada se završi pripremno ročište za Jovanjicu 2.

Koluvija je u jednoj od izjava naveo da „postoji plan da se ovim postupkom ugrozi bezbednost Srbije i da se dezavuišu srpske službe bezbednosti".


Pogledajte video: Zašto se dileri droge sa darkneta ne plaše policije


  • Slobodan Milenković

U trenutku akcije na imanju Jovanjica, inspektor Milenković je bio na čelu Četvrtog odeljenja beogradske policije, koje se bavi borbom protiv droga, ali je za njega malo ko znao.

Na to mesto izabran je 2016. godine i od tada je sa timom inspektora zabeležio neke od najboljih rezultata u istoriji beogradske policije, piše Vreme.

Za zasluge u radu nagrađivan je više puta, a 2018. godine dobio je i orden koji mu je dodelio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Slobodan Milenković
Fonet/Aleksandar Barda
Milenković

Međutim, posle hapšenja Koluvije sve se promenilo.

Milenković je često bio na naslovnim stranama tabloida, uglavnom pod nadimkom Mali Senta, uz optužbe da je sve deo zavere protiv države, kao i da on u stvari diluje drogu.

Sin je Sente Milenkovića, policijskog generala i dugogodišnjeg telohranitelja Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije.

MUP je ubrzo posle hapšenja Koluvije objavilo video izjavu Milenkovića u kojoj navodi da ministarstvo zbog Jovanjice nije vršilo pritisak na njega.

„Želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito.

„Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem", naveo je Milenković.

U međuvremenu je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a više puta ispitivao Milenkovića, u dva navrata i poligrafski, kao i Mitića.

Koluvija je tokom iznošenja odbrane tvrdio da su mu Mitić i Milenković nudili da optuži Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića, kontroverznog biznismena sa Kosova, što je on odbio.

Aleksić za to vreme tvrdi da je „država stala u odbranu Koluvije sa ciljem da ne progovori".

U oktobru 2021. potpisan je predlog za premeštaj Milenkovića na šest meseci u Odeljenje za ratne zločine, ali se od toga odustalo.

Iz advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Milenkovića, tada je navedeno da bi premeštaj bio „osveta za hrabrost i poštovanje zakona".

„Načelnik Milenković je rizikujući život, zajedno sa inspektorom Mitićem i velikim brojem svojih kolega, otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbednosnih službi u slučaju Jovanjica i njegova smena bila bi osveta za hrabrost da se primene zakoni naše zemlje i štiti pravni poredak", navedeno je u saopštenju.

U julu 2022. Tomanović je izjavio i da je „ozbiljno zabrinut za bezbednost svog klijenta".

„Zvanično smo predali pisani izveštaj o pribavljenoj informaciji da su ugroženi životi Milenkovića i još nekih radnika Četvrtog odeljenja beogradske policije, pre svega mislim na Mitića", naveo je.

Govoreći o pritiscima na inspektore, Mitić je pomenuo i „čudno ponašanje" bivše Koluvijine advokatice Zore Dobričanin, koja je Slobodanu Milenkoviću poručila da prihvati mesto koordinatora koje mu se nudi, da je važno da je živ i da nema postupak protiv sebe.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

(BBC News, 09.06.2023)

BBC News

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »