Roling stounsi novi album Hackney Diamonds objavljuju 20. oktobra

Beta 06.09.2023

Rok grupa Roling Stouns (The Rolling Stones) koja je pre dva dana najavila da će objaviti dugo očekivani novi album "Hackney Diamonds", danas je u Londonu saopštila da će album biti objavljen 20. oktobra, a da će prvi singl sa njega biti pesma "Angry".

Preživeli članovi benda Mik Džeger (Mick Jagger), Kit Ričards (Keith Richards) i Ron Vud (Ron Wood) predstavili su album u londonskoj oblasti Hekni (Hackney) po kojoj je on i dobio ime. Najavu je preneo Jutjub (YouTube), kao i video-klip za "Angry".

Prethodni studijski album sa originalnim pesmama Stounsa bio je "A Bigger Bang" još 2005. godine, a poslednji studijski album benda, isključivo sa obradama bluz standarda, bio je "Blue And Lonesome" 2016. godine.

Bubnjar Čarli Vots (Charlie Watts) je uro 2021. godine, ali su godinu dana ranije, za vreme kovid-pandemije, Stounsi objavili jednu novu pesmu sa njim - "Living In The Ghost Town".

Kako su članovi benda danas izjavili, album "Hackney Diamonds" imaće 12 pesama. Na 10 će bubnjeve svirati Stiv Džordan (Steve Jordan), a u dve pesme za bubnjevima je Vots. Nije rečeno da li je t i "Living In The Ghost Town", već samo da su snimljene 2019. godine.

U jednoj pesmi bas svira Bil Vajmen (Bill Wyman) koji je napustio bend početkom devedesetih, posle svetske turneje koja je pratila album "Steel Wheels" (1989), piše AP.

Kako piše Bi-Bi-Si (BBC), gosti na albumu su Stivi Vonder (Stevie Wonder), Lejdi Gaga (Lady Gaga) i - kako je ranije najavljeno - Pol Makartni (Paul McCartney).  

Roling Stounsi su stalno na turnejama uprkos poodmaklim godinama - Džeger ima 80, Ričards ima 79, a Vud ima 76 godina. Džeger je u šali rekao novinarima i obožavateljima da "iz lenjosti" bend gotovo dve decenije nije snimio album s novim pesmama.

"Neću da zvučim nadobudno, ali ne bismo objavili ovaj album da nam se zaista ne sviđa. Rekli smo da moramo snimiti album koji mi sami stvarno volimo. Vrlo smo njime zadovoljni, nismo arogantni u tom pogledu, ali se nadamo da će vam se svima dopasti", rekao je Džeger.

Izraz "hekni dajmonds" (Hackney Diamonds) koji je upotrebljen za naslov albuma, u slengu znači razbijeno staklo.

Ričards je rekao da je bend razmišljao o raznim naslovima za album, od "Hit And Run" (udri i beži) preko "Smash And Grab" (razbij i ščepaj) pa se na kraju opredelio za "Hackney Diamonds".

To je odgovarajuće, rekao je Ričards, jer su Stounsi bend iz Londona.

Grupa je prošle godine obeležila 60 godina postojanja.

(Beta, 09.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Kultura, najnovije vesti »