Brnabić najavila intenziviranje saradnje Srbije i Južne Koreje u gejming industriji

Beta 09.09.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Južnoj Koreji tokom sastanaka sa predstavnicima više kompanija dogovorila intenziviranje saradnje na polju kreativne i gejming industrije.

Tokom drugog dana zvanične posete Južnoj Koreji Brnabić u tehnološkom centru i drugom najvećem gradu te zemlje Busanu, sastala se sa predstavnicima više kompanija.

Dogovoreno je intenziviranje saradnje na polju kreativne i gejming industrije, a premijerka najavljuje da će do kraja godine dve zemlje otpočeti pregovore o Sporazumu o ekonomskom partnerstvu, prenosi RTS.

Domaćine u Koreji je zanimalo, navela je Brnabić, i kako je Srbija uspela da dovede izložbu Ekspo 2027 u Beograd.

"To je velika čast kada vas neko kao što je Koreja pita kako ste nešto uradili tako da smo mi, čini mi se, danas konačno našli partnera u Koreji za naše kreativne industrije i čim dođemo u Beograd, to je već sutra popodne, ja ću u ponedeljak imati sastanak sa čitavim timom koji radi na ovome da krenemo da radimo na sporazumu o saradnji sa njihovom agencijom za promociju kreativnih industrija u Busanu", rekla je Brnabić.

Premijerka je juče, kada je u pitanju investiciona saradnja sa Južnom Korejom, rekla da Srbiju čeka još mnogo posla i da je zato posebno važno potpisivanje Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, koje je juče potpisano.

(Beta, 09.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »