Ponoš o sporazumu 'Dogovor za pobedu' i o Srbima na Kosovu

Beta 23.09.2023

Lider stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš je danas ocenio da sporazum "Dogovor za pobedu" koji su potpisale parlamentarne stranke koje organizuju protest "Srbija protiv nasilja", doprinosi boljoj klimi na opozicionoj sceni Srbije.

"Od toga ne može biti štete, a koliko će biti koristi zavisi koliko u to veruju oni koji su stali iza tog papira", rekao je Ponoš Televiziji Nova S.

Kazao je da je dogovor o saradnji moguć u celoj opoziciji, pa i sa strankama desnice, i da bez obzira na to što ima "podozrenja" prema rukovodstvima nekih stranaka, nema ga prema njhovim biračima, te on veruje da će se iskreno boriti na terenu za očuvanje izbornih rezultata.

Ponoš je naveo da Srce ima dogovor o zajedničkom delovanju sa Demokratskom strankom, strankom Zajedno i Rumunskom partijom koji je, kako je naveo, mnogo dublji jer podrazumeva zajedničke akcije, a ne samo nenapadanje.

Govoreći o Kosovu, Ponoš je naveo da "oko 2.000 srpske dece manje upisano u škole ove godine jasno pokazuje da dolazi do masovnog iseljavanja Srba".

"Najpre upisuju decu u škole u centralnoj Srbiji, pa se sele cele porodice. Ne veruju naravno Prištni, ali ni Beogradu, ni međunarodnim akterima da će situacija biti bolja. Njima život potvrđuje da postoji neka vrsta prećutne saglasnosti režima u Prištini i u Beogradu, ali i međunarodnih aktera o tezi da kad nema Srba, nema ni problema. To postojaje surova realnost za Srbe na Kosovu", rekao je Ponoš.

(Beta, 09.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »