Đilas: Sa američkim senatorom Menendezom su se predstavnici SSP sastali samo jednom u Senatu

Beta 25.09.2023

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da su se predstavnici te stranke sa američkim senatorom Bobom Menendezom, protiv kojeg je podneta optužnica za korupciju, videli samo jednom.

Kako je Đilas izjavio, to je bilo prilikom posete Senatu u kome je Menendez obavljao funkciju predsednika Spoljnopolitičkog odbora, za razliku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je "blizak prijatelj" i više puta se viđao sa ljudima koji su takođe bili optuženi za korupciju i loborali protiv Srbije.

Đilas je u pisanoj izjavi, koju je preneo SSP, naveo da je predsednik Srbije, "blizak prijatelj i više puta se video" sa ljudima "poput Tonija Blera i Gerharda Šredera koji su bili najveći zagovornici bombardovanja Srbije i našeg naroda".

On je podsetio i da se Vučić sastajao sa Bilom Klintonom "najodgovornijim za bombardovanje Srbje i čijoj supruzi Hilari Klinton je donirao sredstva za kampanju jer je, kako je rekao, pametan", kao i bivšim rumunskim premijerom Viktorom Ponteom kome je dao državljanstvo i status počasnog savetnika, iako je bio optužen za korupciju".

Đilas je podsetio da se Vučić sastajao i sa Rudolfom Đulijanijem, optuženom za korupciju i nameštanje izbora i čija optužnica ima više od 200 strana, "sa kojim je zajedno radio na realizaciji projekta Beograd na vodi i koji ga je podržao u neuspešnoj kampanji za gradonačelnika Beograda 2012. godine".

Protiv američkog demokratskog senatora iz Nju Džerzija Roberta Menendeza i njegove supruge je pre tri dana podignuta optužnica da su uzeli mito u gotovini, zlatnim polugama i luksuznim automobilima za niz koruptivnih radnji, uključujući da je on koristio svoj uticaj na Odbor za spoljne poslove Snata, čiji je predsednik, u korist autoritarne vlade Egipta.

(Beta, 09.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »