Jovanović (Novi DSS): Sukob na Kosovu potvrdio pogubnost kosovske politike koja se vodi

Beta 25.09.2023

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas, povodom sukoba na severu Kosova u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da se time potvrdila pogubnost kosovske politike koja se u kontinuitetu vodi 15 godina.

Jovanović je u pisanoj izjavi istakao da su stalni ustupci secesionistima iz Prištine, sistemska razgradnja države Srbije na Kosovu i neprestano povlačenje linija odbrane "zarad nekakve umišljene bolje 'evropske' budućnosti zemlje", samo dovele do jačanja snaga i legitimiteta albanskih secesionista.

"Jedna važna činjenica se pri tome zaboravila: za narod koji više ne pokazuje spremnost, volju ili želju za borbom ne postoji niti može postojati dobra i bolja budućnost. Budućnost takvog naroda se samo može ogledati u polaganom, neslavnom i sigurnom nestajanju", ocenio je Jovanović.

Zato je danas poslednji čas da se izvrše korenite promene u zemlji, kazao je on i dodao da je potrebno jačati, a ne uništavati institucije, da je potrebno državu vratiti pravu i zemlji vratiti demokratiju.

Kako je rekao, potrebno je vratiti samopouzdanje i dostojanstvo jednom slavnom narodu, povratiti nacionalnu ambiciju i "znati šta je naše i beskompromisno ga braniti".

"I sve je to potrebno činiti sa punom svešću da ne postoji lak put niti da postoje prečice kao i da je odgovornost za budućnost Srbije i srpstva na svima nama podjednako", ukazao je Jovanović.

Dodao je i da to "strahovito nacionalno poniženje" koje se juče dogodilo i srpske žrtve koje se danas broje ne budu uzaludni, kao i da treba da budu okidač nužnih promena "koje su pred nama".

(Beta, 09.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »