Vučević: Kurti isključivi krivac za dešavanja na Kosovu, očekujemo aktivniju ulogu KFOR

Beta 25.09.2023

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da Srbija očekuje "daleko aktivniju" ulogu misije KFOR u zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji "a ne da se dozvoljava lov na Srbe do istrebljenja poslednjeg od njih".

Komentarišući jučerašnje sukobe u selu Banjska na severu Kosova, u kojima je ubijen jedan kosovski policajac i najmanje troje Srba sa severa Kosova, Vučević je ocenio da je kosovski premijer Aljbin Kurti "isključivi krivac za sve ono što se dešava na Kosovu i Metohiji".

"Da ne budemo naivni da se pravimo da se ne dešava i da se nije dešavalo sve ono što se dešavalo juče, ali i ono što se dešava danima, nedeljama i mesecima na Kosovu i Metohiji. To su ozbiljni i veliki izazovi za našu državu, gotovo nemoguća situacija za srpski živalj na Kosovu i Metohiji i kratko ću rezimirati samo onim što jeste stav države Srbije – da je politika Aljbina Kurtija, on sam lično, isključivi krivac za sve ono što se dešava na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević na otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu. 

(Beta, 09.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »