Protest 'Srbija protiv nasilja' u petak u Nišu, u subotu u Beogradu

Beta 26.09.2023

Protest "Srbija protiv nasilja" u petak će biti održan u Nišu, a u subotu u Beogradu, najavile su danas opozicione parlamentarne stranke koje tehnički organizuju te proteste.Poslanik grupe "Pravac Evropa" u Skupštini Srbije Pavle Grbović rekao je novinarima u Beogradu da će protest u petak u Nišu početi na trgu u 18 časova, a u Beogradu u subotu u isto vreme, kao i do sada, ispred zgrade parlamenta.

Grbović je naveo da će se u Nišu obratiti predstavnici parlamentarnih poslaničkih grupa koje tehnički organizuju proteste i koje su nedavno potpisale "Dogovor za pobedu", a da će se u Beogradu obratiti poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović i poslanik Moramo-Zajedno Nebojša Zelenović.

Kada je u pitanju trasa šetnje u Beogradu, Grbović je naveo da će se ići "medijskom trasom", do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde će ponoviti zahteve javnom medijskom servisu, ali dodao da se protest neće završiti tu, već ispred Predsedništva.

"(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić je više puta javno obećao da će po povratku iz Njujorka dati odgovor opoziciji o zahtevu za održavanje izbora do kraja godine. Mi ćemo svoj odgovor potražiti ispred Predsedništva", kazao je Grbović, koji je i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG).

Ocenio je da se Vučić "krije" od zahteva za izbore i suočavanja sa predstavnicima opozicije i stavom građana da "ne žele više da žive u radikalsom brlogu kakav je napravio Aleksandar Vučić".

Grbović je naveo i da će nakon Niša, protesti "Srbija protiv nasilja" na kojima će govoriti političari, u narednim nedeljama biti održani i u Novom Sadu i Kragujevcu.

(Beta, 09.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »