Danas u Nišu novi protest protiv nasilja, najavljeno prisustvo opozicionih lidera i poslanika

Beta 29.09.2023

U Nišu će danas biti održan novi protest protiv nasilja, od 18 časova na platou ispred tržnog centra "Kalča", najavile su opozicione stranke koje tehnički organizuju skupove "Srbija protiv nasilja".

Protestu će, kako je najavljeno, prisustvovati lideri opozicije, a građanima će se obratiti poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Nenad Mitrović, Đorđe Stanković, Jelena Milošević i predsednik niškog odbora stranke Zajedno-Moramo Slaviša Dinić.

"Karavan slobode kreće kroz Srbiju, a prva destinacija je Niš jer iz Niša sve kreće. Nema slobode bez Nišlija", navela je u pozivu za protest Stranka slobode i pravde (SSP).

Iz te stranke su naveli da se "ne odustaje" od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja".

"Neće se odustati od borbe za slobodnu, demokratsku Srbiju! Vlast nema sluha ni sposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima i sa ogromnim nasiljem koje nas okružuje jer najveći generator nasilja je upravo vlast", stoji u saopštenju SSP.

Kako su najavili organizatori protesta, nakon obraćanja govornika uslediće šetnja Ulicom Nikole Pašića do Sinđelićevog trga, potom Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog i Ulicom 7. jul do Gradske kuće i kabineta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

U Nišu je od sredine juna održano 14 protesta "Niš protiv nasilja".

Proteste tehnički organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

(Beta, 09.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »