Specijalne jedinice upale u KBC u Kosovskoj Mitrovici

Beta 29.09.2023

Jutros oko šest sati specijalne antiterorističke jedinice kosovske policije upale su sa dugim cevima u krug Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, rekao je direktor dr Zlatan Elek.

Elek je na konferenciji za medije u mitrovačkom KBC-u izjavio da su specijalci došli sa 15 džipova i nasilno razbili ulazna vrata vešernice i kotlarnice.

"Mi smo došli, doktor Dragiša Milović i ja, zatražili smo objašnjenje Euleksa koji je bio nemi posmatrač ovih nemilih događaja, uputili su nas na antiterorističke jedinice koje su tad bile ispred vešernice i kotlarnice. Prilikom mog pitanja šta se dešava, jedan određeni broj je pričao na engleskom, jedan deo na albanskom. Bilo je civila u policijskim prslucima sa dugim cevima", naveo je Elek.

U tom trenutku su, kako je naglasio, radnici KBC-a i učenici Srednje medicinske škole dolazali na posao, odnosno na praksu, i bili su vidno uznemireni. Elek je istakao i da je jedan broj ljudi na lečenju mogao, sa prozora svojih soba, da vidi šta se dešava, i da čitavi timovi KBC-a od jutros rade na smirivanju pacijenata.

Kako je ranije jutros javilo više medija, pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije izvršili su pretres zgrade u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj je živeo potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

Kako su zabeležile kamere N1 oko zgrade je bio raspoređen veliki broj oklopnih vozila s dugim cevima.

Kosovska policija je zaplenila dva luksuzna vozila mercedes sa beogradskim tablicama i jedan kvad bez tablica.

Kako se vidi na snimku, vozila su iz prostora oko zgrade odvezena u pratnji blindiranih vozila kosovske policije.

U prizemlju zgrade se nalazi restoran Grej, a istoimeni hotel sa identičnim logom postoji i na Kopaoniku, a taj hotel dovodio se u vezu sa Zvonkom Veselinovićem.

Međutim, prema javno dostupnim podacima, vlasnica restorana u Kosovskoj Mitrovici je Ema Radoičić.

(Beta, 09.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »