Viši sud u Beogradu: Radoičiću nije određen pritvor, zabranjeno mu da napusti Srbiju

Beta 04.10.2023

Viši sud u Beogradu je odbio predlog za odredjivanje pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova a zabranio mu je da napusti Srbiju. Taj sud je saopštio danas da sudija za prethodni postupak, nakon saslušanja okrivljenog M.R. odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

"Prema M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju  Srbije", piše u saopštenju.

Po odluci suda, zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosova te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

"Od M.R. privremeno je oduzet pasoš Srbije, a upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze", dodaje se u saopštenju na sajtu suda.

On se teret za izvršenje više krivičnih dela i to : "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", "učestvovanje u grupi", i "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Na odluku suda dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, dodaje se u saopštenju.

Radoičić je juče, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, negirao sve optužbe.

U oružanom sukobu Srba i policije Kosova u Banjskoj, stradali su jedan kosovski policajac i trojiica lokalnih Srba.

(Beta, 10.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »