Prazna kifla za siromašnu decu: Šta je istina u priči o tužnom redu za užinu sa oznakom B u jednoj osnovnoj skoli u Kruševcu

Blic 04.10.2023
Prazna kifla za siromašnu decu: Šta je istina u priči o tužnom redu za užinu sa oznakom B u jednoj osnovnoj skoli u…

Na društvenim mrežama pojavila se bizarna informacija da se učenici nižih razreda jedne osnovne škole u Kruševcu prilikom preuzimanja užine dele u dve grupe - jedni sa kvalitetnijim sendvičem, drugi u takozvanom "tužnom red sa oznakom B", gde je B od besplatno, sa praznom kiflom. U prvom su navodno deca čiji roditelji plaćaju užinu, dok u drugom redu stoje deca koja pripadaju socijalno ugroženim kategorijama i užinu dobijaju besplatno.

Malo je reći da je ova vest objavljena na društvenim mrežama zgrozila javnost. Sudeći po objavi jedne žene na fejsbuku koja je navodno pričala sa decom iz te škole, vrši se očigledna podela na one koji imaju novca i na one koji ga nemaju, a povrh svega, kako tvrdi, "deca koja plaćaju užinu dobijaju sendvič sa šunkom i kačkavaljem, a druga maltene praznu kiflu". - Posle današnjeg razgovora sa decom nižih razreda osnovne škole (ime škole je poznato redakciji, prim.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »