Evo kako se oseća ranjeni Srbin i šta je sa otetim državljanima: Počasni konzul u Izraelu za Blic TV: "Situacija je tegobna, mučna i bolna"

Blic 09.10.2023
Evo kako se oseća ranjeni Srbin i šta je sa otetim državljanima: Počasni konzul u Izraelu za Blic TV: "Situacija je…

Stotine mrtvih i hiljade povređenih i proteranih u invaziji palestinskog Hamasa na Izrael. Dok Tel Aviv pokreće odmazdu, u sukob se uključio i Hezbolah, vojna formacija koja po bezbednosnim procenama poseduje na hiljade raketa. Da li će eksplodirati veoma osetljivo područje Bliskog Istoka i kako će reagovati tradicionalni saveznici i jedne i druge strane u "Jutro na Blic" (MTS kanal 115) govore Darko Trifunović, ekspert za bezbednost i Aleksandar Nikolić, počasni konzul Srbije u Izraelu.

Aleksandar Nikolić, počasni konzul Srbije u Izraelu kaže da je situacija veoma bolna i tegobna. - Radili smo veoma predano na spiskovima naših građana. Prednost su imali hodočasnici, turisti, studenti na postdoktorskim i doktorskim studijama, sportisti. Urađen je jedan veliki posao i mnoge moćnije zemlje nisu ovako odreagovale kao mi - kaže Nikolić za "Blic TV". Situacija na terenu menja se iz sata u sat, ističe počasni konzul Srbije u Izraelu. - Od prvobitnih 21

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »