Izraelska ambasadorka u BiH odgovorila Komšiću: Nisam budala niti sam izmanipulisana

Beta 12.10.2023

Ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg ocenila je da član Predsedništva BiH Željko Komšić svojom izjavom o dešavanjima na pojasu Gaze indirektno opravdao napad Hamasa na Izrael i podržao teroriste.

Navodeći da ne želi da se meša u komplikovane odnose u BiH, Peleg je naglasila da ju je pogodilo to što je Komšić rekao da se "sve mora posmatrati u okolnostima".

"O kakvim okolnostima govori, upoređujući sa ISIS-om, holokaustom.... Ovo nije humano, ljudsko biće to ne može da shvati", rekla je Peleg za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Komentarišući to što ju je Komšić nazvao "budalom", ona mu je "zahvalila na komplimentu".

"Hvala mu na 'komplimentima' da sam budala i da sam izmanipulisana. Znam da nisam ni budala ni izmanipulisana", rekla je Peleg.

Dodala je da je Izrael u stanju šoka od subote koja je, kako je ocenila, jedan od najstrašnijih dana u istoriji te zemlje.

"Važno je da smo ujedinjeni i da se nosimo sa ovom situacijom jedinstveno", naglasila je Peleg.

Istakla je da Izrael mora da uništi infrastrukturu Hamasa, za koji kaže da bi zakonom trebalo da bude proglašen terorističkom organizacijom u čitavom svetu.

"Ovo nije borba samo Izraela, već čitave međunarodne zajednice", poručila je izraelska ambasadorka.

Komšić je pre par dana, govoreći o sukobu između Izraela i Hamasa, rekao da su razlozi za različite stavove zvaničnika BiH po pitanju ovog sukoba to što se "spoljna politika meša sa unutrašnjom".

Posle prve reacije ambasadorke Peleg, Komšić je nazvao "zlonamernom lažljivom budalom ili izmanipulisanom budalom".

Dodao je da veruje da ona "spada u drugu katergoriju".

"Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sledbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom, problem je vaše države", rekao je Komšić.

(Beta, 10.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »