Skup u Novom Pazaru: Zaustavite ubijanje nevinih stanovnika Palestine

Beta 14.10.2023

Neformalna grupa građana održala je danas u Novom Pazaru skup podrške narodu Palestine sa kojeg su upućene molbe međunarodnoj zajednici da se zaustavi sukob i ubijanje nevinih stanovnika Palestine.

Jedan od govornika Haris Ibrahimović kazao je da su građani Novog Pazara tim činom "jedini uhvatili uže pravde i humanosti, koji su svi drugi pustili".

"Mi smo ovde da stanemo uz nedužne stanovnike Palestine, uz one kojima su oduzeti voda, hrana, struja i plin, uz one od kojih se očekuje da nestanu pred očima celog sveta. Ovde smo da pošaljemo poruku mira, da se obratimo međunarodnoj zajednici da reaguje, da zaustavi teror, agresiju i rat", poručio je Ibrahimović.

On je dodao da je "bilo pozvanijih od njega da se obrate, ali da su oni izračunali da im je pametnije da ćute", što je, kako je ocenio, velika sramota.

"Nemojte se plašiti da podržite nevine ljude, podržati njih ne znači podržati terorizam, podržavamo decu, žene, hiljade nevinih kojih ginu. Ljud nisu životinje, a da jesu, do sad bi neko već i reagova", kazao je Ibrahimović.

Građani su nosili zastave Palestine, transparente podrške "Sandžak je uz Palestinu" i "Sloboda za Palestinu".

(Beta, 10.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »