Vučić o istraživanju State: Izmišljena istraživanja, verujem samo onome što se dogodi na dan izbora

Beta 14.10.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući nalaze agencije za istraživanje javnog mnjenja "Stata", po kome Srpska napredna stranka (SNS) neće ostvariti apsolutnu pobedu na parlamentarnim ni na beogradskim izborima, da su to "izmišljena istraživanja" i da veruje samo onome što se dogodi na dan izbora.

"Izmisle istraživanja i kažu da moramo da verujemo. Mi kažemo 'okej, verujemo vam, čestitamo'. Ali najviše verujem onome što se dogodi na dan izbora", rekao je Vučić novinarima prilikom otvaranja deonice autoputa Ruma-Šabac.

Kazao je da ne veruje u "magijsku moć" istraživanja, već u "suštinsku moć rada i truda".

"Ne marketinga, ne istraživanja, već onoga što ste napravili... Dosta je jedna sitnica - samo da se prebroje glasovi. Ti ljudi veruju u magijsku moć svojih laži", rekao je Vučić.

Dodao je da će, koliko god bude mogao, pomoći Srpskoj naprednoj stranci čiji je predsednik bio do kraja maja ove godine.

"Mislim da je važno za budućnost Srbije da se pobedi laž, da se pobedi kriminal, da se pobedi bezobzirnost i nerad. Ako budemo uspeli - odlično... Kad vam kažu da mi imamo 36,6 odsto, to je previše", naveo je Vučić.

Naveo je da je u kampanju protiv njega uloženo "između tri i tri i po milijarde evra", ali dodao da "ne mogu da pobede rezulate - puteve, autopute, železničku stanicu Prokop".

Upitan da li se raspitao ko je pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković, na kojoj je trenutno poziciji i da li je pročitao tekst KRIK-a o navodnim Vučkovičevim vezama sa kriminalcima, Vučić je rekao da će to tek uraditi jer, kako je rekao, nije imao vremena.

"Ne znam, nisam stigao da pročitam ali ću pročitati. Imao sam pametnija posla u međuvremenu ali ću ispuniti i to svoje obećanje" rekao je Vučić.

(Beta, 10.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »