Zavetnici: Brnabić ponizila srpski narod odlukom da se fotografiše pored zastave lažne države Kosovo

Beta 17.10.2023

Stranka Zavetnici optužila je danas premijerku Anu Brnabić da je na Samitu Berlinskog procesa u Tirani potpisala dokument u kom kao ravnopravna strana učestvuje "Republika Kosovo" ali i da je "prvi visoki predstavnik" Srbije koji se fotografisao pored zastave te "lažne države".

Zavetnici su u saopštenju ocenili da odluka premijerke da se fotografiše sa učesnicima tog skupa, u prisustvu "tzv. predsednice Kosova Vjose Osmani i uz istaknutu zastavu samoproglašene republike, predstavlja poniženje za srpski narod i dokaz da ova vlast nastavlja da baca Ustav pod noge".

"Skandalozno je da predsednica Vlade ni na koji način nije protestovala zbog prisustva predstavnika lažne kosovske države na ovom međunarodnom skupu. Pokazujući spremnost da se fotografiše ispred simbola u čije su ime teroristi OVK vršili zločine i progon nad srpskim narod sa Kosova i Metohije, premijerka je postala prvi visoki državni predstavnik koja se fotografisala pored zastave lažne države", stoji u saopštenju Zavetnika.

Dodaje se da je premijerka u Tirani potpisala i sporazum o priznanju profesionalnih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu, "u kom kao ravnopravna strana učestvuje i tzv. Republika Kosovo".

"Ova vlast više i ne pokušava da sakrije da je njena jedina politika prema Kosovu i Metohiji politika primene francusko-nemačkog plana, koji od Beograda traži da prizna suverenitet i državne simbole samoproglašenog Kosova", naveli su Zavetnici.

(Beta, 10.17.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »