"Ovo će biti odlučujući izbori, neće ih biti naredne 4 godine": Vučić o opoziciji, ekonomiji, Kosovu: "Sledeće nedelje idem u Brisel"

Blic 22.10.2023
"Ovo će biti odlučujući izbori, neće ih biti naredne 4 godine": Vučić o opoziciji, ekonomiji, Kosovu: "Sledeće nedelje…

- Razgovor je naravno bio težak. Nema tu za nas lakih tema. Ne mogu da govorim o detaljima jer je takav dogovor. Razume se, sve oko Kosova je za nas teško. Ljudi misle da je to zbog Banjske. Nije. To je taktički bilo katastrofalno za nas. Njihov jedini cilj je da na kraju krajeva mi priznamo nezavisnost Kosova - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Novo vikend jutro" na TV Pink o jučerašnjem razgovoru sa velikom petorkom.

Kako je rekao, u toj "politici odnosa prema Srbiji Priština uvek ima prednost". - Ja ne bih da govorim o pritiscima, oni imaju svoju politiku. Njihovo viđenje je potpuno suprotno od našeg, nema tu velike filozofije. Kada pitate za pravne norme, tim gore po pravne norme. Za njih je Kosovo nezavisna država, na osnovu njihove odluke. Koga briga za međunarodno pravne akte - rekao je predsednik Vučić je poručio da veruje da ćemo uspeti da pronađemo "neki izlaz" i da će

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »