Vladeta Janković se povlači iz politike: SNS u sve većim problemima, medijski zakoni katastrofalni

Beta 26.10.2023

Vladajuće strukture su toliko ugrožene da vide da ne mogu da prođu čak ni sa izbornim uslovima kakvi su bili 2022. godine, nego ih još pogoršavaju, u šta spadaju i predloženi medijski zakoni koji su "katastrofalni i nedopustivo loši", izjavio je danas poslanik Narodne stranke Vladeta Janković.

"Ako taj zakon prođe, izborni izgledi su bitno smanjeni. Koliko god da stvari teku u pravcu opozicionog interesa. Položaj vladajuće stranke pada, sporo, ali nezaustavljivo. Sve izgleda dobro, i oni zbog toga pribegavaju najdrastičnijim merama", rekao je Janković za televiziju N1.

Podsetio je da je pre 25 godina, u vreme kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio ministar informisanja, donet zloglasni Zakon o informisanju koji je, kako je rekao, "neke ljude koštao glave".

"Dvadeset pet godina kasnije gušite jedina dva praktično slobodna medija pod izgovorom da rade za strane sile, a RTS ostaje instrument u rukama vladajuće stranke", rekao je Janković.

Ocenio je da je situacija u zemlji iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, sve gora, i da zato Srpska napredna stranka (SNS) žuri na izbore.

"Ovo je prilika da im se zada odlučujući udarac. Ako uspete da naprednjacima uzmete Beograd i još neke veće gradova, i svedete ih na 80-ak poslanika, da budu u škripcu, vi ste Vučićevu vlast ograničili", kazao je Janković.

Upozorio je i da je u Srbiji došlo do kompromitovanja aparata sile, i da je korupcija prodrla u policiju i obaveštajne službe.

"Šta će u novembru značiti svedočenje Malog Sente (inspektora Slobodana Milenkovića), ako zaista do njega dođe. Počinjem da se brinem hoće li doći. Taj čir ako pukne oko Jovanjice, gde se jasno vidi veza vrha vlasti i najgrubljeg oblika organizovanog kriminala, onda ishod izbora postaje nepovoljan po vladajuću stranku", istakao je Janković.

Janković je rekao i da će se okonačenjem svog mandata narodnog poslanika u Skupštini Srbije, povući iz političkog života.

(Beta, 10.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »