NIN: Funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović tužio novinara NIN-a Vuka Cvijića

Beta 27.10.2023

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tužio je novinara NIN-a Vuka Cvijića za nanošenje duševne boli i zbog objavljivanja službene beleške traži 1,1 milion dinara, objavio je nedeljnik NIN na svojoj Fejsbuk stranici.

"Đukanović je tužbu podneo pošto je NIN u broju od 7. septembra ove godine objavio sadržaj službene beleške u kojoj policijski inspektor Slobodan Milenković, u međuvremenu smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije za borbu protiv droge, koji je otkrio Jovanjicu, navodi da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić, preko posrednika, nudili mito od sto hiljada evra da zataška ceo slučaj, koji još čeka sudski epilog", naveli su iz NIN-a.

U NIN-u su ocenili da je zanimljivo da pravni zastupnik prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluvije, nije tužio NIN, u kojem je tekst objavljen, već samo novinara, kojem je pre tužbe pretio i vređao ga preko svojih naloga na društvenim mrežama.

"Novinar NIN-a Vuk Cvijić smatra da je ova tužba samo još jedan pokušaj zastrašivanja ne bi li se zaustavilo objavljivanje informacija od javnog značaja", napisao je NIN na Fejsbuku.

Iz Kolegijuma NIN-a rekli su da će i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju Jovanjica dok taj sudski predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog.

(Beta, 10.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »