Приведено 60 људи после напада на аеродром у Дагестану, повређено девет полицајаца

Бета 30.10.2023

Приведено је шездесет људи осумњичених да су извели напад на аеродром у руској области Дагестан са већински муслиманским становништвом у, како се верује, потрази за путницима из Израела, саопштиле су данас руске власти.

У окршајима је повређено девет полицајаца, од којих су двојица пребачена у болницу.

Више десетина мушкараца упало је синоћ на аеродромску писту и терминал аеродрома Махачкала, главног града претежно муслиманске руске републике Дагестан, после најаве доласка лета из Израела.

"Више од 150 активних учесника нереда је идентификовано, а њих 60 је приведено", навела је данас прес служба руског Министарства унутрашњих послова. Како се додаје, операције потраге су у току да би се открили сви нападачи.

Аеродром је сада у потпуности под контролом безбедносних снага, додато је у саопштењу.

Локалне власти јавиле су раније да је 20 људи повређено пре него што је аеродромска безбедност обуздала протесте и повратила контролу над аеродромом, уз наводе да нико од путника у авиону из Израела није био повређен.

Руска агенција за авијацију објавила је данас да ће аеродром бити затворен до уторка ујутру, мада је синоћ саопштила да је могуће да ће бити затворен до 6. новембра.

Агенција је додала да ће аеродром бити поново отворен тек после детаљне контроле снага безбедности.

Упад масе људи на аеродром, од којих су неки носили палестинске заставе, десио се у јеку тензија у свету од када је Израел покренуо кампању бомбардована појаса Газе после изненадног напада Хамаса на његову територију 7. октобра.

(Бета, 10.30.2023)

Повезане вести »

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Свет, најновије вести »