"Deca su vrištala, tela visila sa ruševina, neki su krvarili, drugi izgoreli": Svedoci opisuju scene užasa nakon izraelskog napada na izbeglički kamp (foto, video)

Blic 01.11.2023
"Deca su vrištala, tela visila sa ruševina, neki su krvarili, drugi izgoreli": Svedoci opisuju scene užasa nakon izraelskog…

Izraelski vazdušni udar na gusto naseljeni izbeglički kamp Džabalija na severu Gaze, kojem je na meti bio komandant Hamasa, ostavio je za sobom katastrofalne prizore, a u napadu je ubijen veliki broj ljudi, prema svedocima i medicinskim zvaničnicima enklave.

Izraelska vojska (IDF) je dvaput gađala kamp za jedan dan — u prvom napadu je ubijeno ili ranjeno oko 400 ljudi, u drugom je ubijeno šestoro. Razaranja su izazvala novu bujicu tuge i besa zbog civilnih žrtava, dok su internet usluge i komunikacije u Pojasu u sredu ponovo bile u prekidu. Prema saopštenju IDF, na meti je bio Ibrahim Bijari, za kojeg navode da je ubijen u napadu. Bijari se opisuje kao jedan od Hamasovih komandanata odgovoran za napad na Izrael 7.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »