Odabrana dela domaćih autora na specijalnoj ponudi: Izaberi 3, plati 2 knjige na sajtu vulkani.rs

Beta 06.11.2023

Najčitanije knjige domaćih autora potražite putem sajta vulkani.rs i iskoristite neodoljivu ponudu – izaberite tri knjige iz Vulkanove ponude i najjeftiniju platite samo jedan dinar.

Odabrani domaći klasici iz Vulkanovog opusa vanvremenskih ostvarenja i popularni romani nagrađivanih autora današnjice za sve ljubitelje srpske književnosti biće na specijalnoj onlajn-akciji do 16. novembra.

Naslove obuhvaćene akcijom potražite putem linka.

Nenadmašni klasici srpske književnosti nastali iz pera Ive Andrića Travnička hronika i Na Drini ćuprija prikazuju nam pozornicu na kojoj se istorija rašila otkrivajući svoje naličje i pletući bezbroj priča o ljudima i njihovim sudbinama.

Rastko Petrović je prvi naš pisac koji se nije libio da prikaže kako je zaista izgledalo povlačenje srpskog naroda preko Albanije u romanu Dan šesti, govoreći i o svemu onome što život jeste i o svim njegovim mogućnostima da se preobrazi, o istorijskom rađanju sveta i ljubavi i jedinoj njenoj svrsi – da čovek bude.

Druga knjiga Seoba i danas predstavlja jedno od najznačajnijih dela Miloša Crnjanskog i srpske književnosti XX veka. Crnjanski je priču o seobi Srba iz Austrije u Rusiju ispričao prikazujući život četvorice braće Isakoviča, ali je pritom osvetlio portrete raznolikih likova i slika koje su obeležile srpsku i svetsku istoriju.

Naš najznačajniji putopisac Dušan Miklja je na stranicama romana Životi za iznajmljivanje ispripovedao istinitu priču u kojoj će se pronaći svi oni koji su bar jednom u životu bili spremni da sve što imaju daju za gram apsolutne slobode.

Kao što je autentičnim interpretacijama udahnuo potpuno nove boje i tonove najlepšim pesmama s jugoslovenskih prostora, slovenački kantautor Zoran Predin je na stranicama knjige Glavom kroz zid sagledao našu stvarnost iz različitih uglova i podsetio nas da možemo ostati dosledni sebi.

Neli Ivana Tokina je priča o najvećoj ljubavi na svetu. Nakon susreta sa Neli, setićete se velikih istina i velikih laži, osetićete slast i gorčinu života.

Priča u romanu Vakuum Jovane Dišić ispisana je tako da postaje priča svakog čitaoca, jer pokreće univerzalne teme traganja za identitetom, zaglavljenosti pojedinca u savremenom društvu i međuljudskih odnosa.

Na sajtu vulkani.rs pronaći ćete i neprolazna dela Miroslava Krleže, Rastka Petrovića, Bore Stankovića, kao i nagrađivane romane savremenih pisaca – Filipa Grbića, Gordane Kuić, Miloša Latinovića...

Obogatite svoju biblioteku najznačajnijim i najčitanijim delima domaće književnosti kupovinom putem sajta Vulkan izdavaštva.

 

(Beta, 11.06.2023)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »