Roditelji dižu kredite da bi deca išla na ekskurziju: Nije tu samo cena aranžmana, već i džeparac i čitav spisak šta treba poneti, pa ko još ima više dece...

Blic 06.11.2023
Roditelji dižu kredite da bi deca išla na ekskurziju: Nije tu samo cena aranžmana, već i džeparac i čitav spisak šta…

U moru ovogodišnjih poskupljenja, jedan od većih šokova doživeli su i roditelji učenika osnovnih škola. Školske ekskurzije, kako kažu dostigle su rekordno visoke cene, pa je za 7 dana na Tari potrebno izdvojiti i do 43.000 dinara. Roditelji u neverici, đaci razočarani, jer mnogi od njih neće otići na svoju prvu ekskurziju. Proveravali smo – kako je došlo do ovolikog poskupljenja đačkih ekskurzija.

Vreme je ekskurzija i rekreativnih nastava. Cene su ozbiljna stavka za roditeljske budžete, a kada one premašuju gotovo jednomesečnu platu (jer nije samo platiti smeštaj, treba i za džeparac, pa čitav spisak šta je potrebno poneti...), problem postaje ogroman. Većina učenika neće otići na svoje prvo putovanje sa školom. S druge strane, organizatori putovanja cene pravdaju dugom listom usluga. "Jesmo dobili, ali škola je odlučila da ne idu zbog previsokih cena.

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »