Sutra u Srbiji jutro sveže, tokom dana sunčano i toplije, meteoropate će osetiti blaže probleme

Beta 08.11.2023

U Srbiji će sutra ujutru biti sveže sa lokalnom pojavom slabog prizemnog mraza, a tokom dana sunčano i toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru se u predelima južnije od Save i Dunava mestimično očekuju magla i niska oblačnost, koja će se ponegde zadržati i tokom dela prepodneva.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, uveče i u toku noći u Banatu i donjem Podunavlju u pojačanju.

Najniža temepratura biće od nule do šest stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu će jutro biti sveže, na periferiji grada sa slabim prizemnim mrazem, a u toku dana sunčano i toplije vreme.

Najniža temepratura biće od dva do šest, a najviša oko 18 stepeni.

U petak će biti vetrovito uz naoblačenje, koje će mestimično usloviti kišu. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama sa udarima olujne jačine, a temperatura će biti u manjem padu.

U subotu će biti oblačno s kišom, koja će na visokim planinama preći u sneg. U nedelju pre podne prestanak padavina, posle podne i razvedravanje. Sledeće sedmice promenljivo, povremeno s kišom, na visokim planinama kratkotrajno i snegom, a dnevne temperature biće u granicama proseka drugu dekadu novembra.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 9. novembar:

Nešto povolјnije biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Kod osoba srčanim problemima moguće su izvesne tegobe. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su očekivane meteoropatske reakcije.

(Beta, 11.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »