"Za godinu dana je mnogo urađeno": Miščević za "Blic TV" o izveštaju Evropske komisije: Prvi put smo čuli da je Srbija spremna da otvori preostale klastere (video)

Blic 10.11.2023
"Za godinu dana je mnogo urađeno": Miščević za "Blic TV" o izveštaju Evropske komisije: Prvi put smo čuli da je Srbija…

Zvanična ocena u izveštaju Evropske komisije je da je Srbija postigla ograničeni napredak. Najveći broj oblasti upravo ima takvu ocenu. Ono što smo, međutim, videli jeste da izveštaj donosi dve vrste ocena. Jedna je za godišnji napredak, a druga vrsta ocene je za ukupno postignuti nivo pripremljenosti za članstvo, kaže u intervjuu za "Blic" TV Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije.

Kako kaže, iako o toj, toj drugoj oceni najmanje govorimo, mi smo primetili zapravo da su neke oblasti dostigle bolji nivo pripremljenosti za članstvo. - I meni je to jedna od važnih stvari. Za godinu dana je stvarno mnogo urađeno. I dodala bih, ono na čemu smo odmah juče počeli da radimo, čim smo dobili izveštaj, pogledali ga i analizirali, jeste da smo izvukli preporuke za narednu godinu. Dakle, radimo na preporukama kako bi naredne godine bio zabeležen i bolji

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »