Basta podržao ProGlas i pozvao građane Srbije da se pridruže inicijativi

Beta 12.11.2023

Bivši ministar privrede i predsednik pokreta Evropski put Rade Basta podržao je ProGlas, inicijativu javnih ličnosti kojom građane pozivaju da učestvuju na izborima i pozvao građane Srbije da dignu glas u odbranu pristojnog, demokratskog društva.

"Srbija treba da postane evropska država u punom kapacitetu, a to znači da je došlo vreme da se građani izbore za bolju i prosperitetniju državu. Intelektualci, pristojni ljudi sa čistim biografijama, nesebično su založili sebe za inicijativu kojom motivišu građane da iskoriste svoje pravo glasa na predstojećim izborima i izaberu one koji će raditi u njihovom interesu", saopštio je Basta.

Pozvao je građane da iskoriste svoje demokratsko pravo i da oteraju u prošlost političare koji su upleteni u korupcionaške i kriminalne afere, koji se ne obaziru na probleme građana i zloupotrebljavaju ih samo kada dođe vreme izborne kampanje.

"Kao neko ko je politički stradao zbog javnog iznošenja mišljenja u korist građana i države Srbije, pozivam vas da mislite svojom glavom i pridružite se dobronamernoj inicijativi kakva je ProGlas", zaključio je Basta.

(Beta, 11.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »