Veselinović: Nadam se da će naša kampanja pokazati da Beogradu treba promena

Beta 16.11.2023

 Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na beogradskim izborima Dobrica Veselinović kazao je danas u Domu omladine na konvenciji te liste da je to prvi veliki događaj njihove kampanje i da se nada da će ona pokazati da Beogradu treba promena.
Veselinović je za televiziju N1 rekao da je pun nade i optimizma da će to biti izvanredna kampanja i dodao da postoje tri velike stvari u Beogradu koje moraju nužno da se promene.
 
"Prvo pitanje je nasilje, vidimo ga svuda, na ulicama, u školama, u vrtićima. Druga stvar je problem sa gužvama u saobraćaju. Treća stvar je zagađene vazduha koje će posebno biti evidentno na ovu zimu koja dolazi", rekao je Veselinović. {video1}
 
Kandidat za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je da je siguran da će tim koji se nalazi na listi "Srbija protiv nasilja" pobediti.
 
Obradović je kazao i da Beogradom upravljaju ljudi koji ga ne vole i da je taj grad za njih biznis.
 
"Oni su došli da rasprodaju šta se rasprodati može i da poruše što mogu. Mi ćemo to promeniti", rekao je on.{image2}
 
Izjavio je i da voli Beograd i da je spreman da ponovo od njega napravi mesto na koje će biti ponosni.
 
Kandidat za odbornika u skupštini Beograda i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović rekao je da će biti novca za nove autobuse, saobraćajnu infrastrukturu i za razvoj grada prema potrebama njegovih građana, onda kada se iz Beograda iskoreni korupcija.
 
"Potrebno je i da zaustavimo korupciju, a to podrazumeva da postavimo pitanje političke odgovornosti utvrđivanjem porekla imovine svih gradonačelnika od 2014. godine", izjavio je on i naveo da su od te godine Beograd vodila tri gradonačelnika od kojih dvojica imaju lažne diplome. {image4}
 
Pavlović je kazao da danas u Beogradu ništa ne funkcioniše, da nema kapitalnih investicija, da 60 odsto para iz budžeta ide na kadrove Srpske napredne stranke, kao i da zauzima treće mesto na spisku najzagađenijih prestonica na svetu.
 
Odbornica Zeleno-levog fronta Natalija Stojmenović ocenila je da je koalicija "Srbija protiv nasilja" nastala iz "krika i ogromnog bola nakon tragičnih događaja u maju" i da nakon tog bola svi imaju obavezu da se podignu sa kolena.{image3}
 
"Ne želimo da živimo u gradu u kojem nas vazduh ubija ili u kom nam je lakše da budemo bolesni nego da odemo u dom zdravlja ili u gradu u kojem se svaki dan dešava nasilje nad našim krajem i našim sugrađanima", kazala je Stojmenović.
 
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 11.16.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »