TOK: Rešenje o privremenom oduzimanju imovine Predraga Koluvije postalo pravosnažno

Beta 24.11.2023

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je saopštilo danas da je postalo pravnosnažno rešenje kojim se privremeno oduzima imovina Predraga Koluvije, okrivljenom u slučaju uzgajanja marihuane na Jovanjici.

U saopštenju piše da su privremni oduzeti stan od 91 kvadrat u beogradskoj opštinji Zvezdara, četiri katastarske parcele u Irigu i katastarska parcela površine 51.795 kvadrata na kojoj se nalazi devet zgrada u Staroj Pazovi.

Konkretno, kako je navedeno, reč je o objektima izgrađenim bez odobrenja za izgradnju i to – plastenik površine 9.268 kvadrata, nova upravna zgrada bruto površine 522 kvadrata, rasadnik površine 682 kvadrata, trafo stanica 22 kvadrata, i zgrada za smeštaj radnika površine 169 kvadrata.

Tu spada i zgrada nove portirnice bruto površine 40 kvadrata, hladnjače površine 2.407 kvadrata, zgrada za smeštaj agregata od 40 kvadrata i staklenik (osam komada) površine 640 kvadrata.

TOK je podsetilo da je 31. maja podnelo zahtev Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za privremeno oduzimanje imovine Koluviji, te da je taj sud, 7. jula, delimično usvojio njihov zahtev.

U saopštenju piše i da je nakon žalbe, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio, 20. oktobra, prvostepeno rešenje Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i da je time postalo pravnosnažno rešenje kojim se privremeno oduzima Koluvijina imovina.

(Beta, 11.24.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »