Koalicija Dosta! Evropski put: Rešenje GIK-a je gaženje pravnog sistema Srbije

Beta 26.11.2023

Кoalicija "Dosta! Evropski put" ocenila je danas da rešenje Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu predstavlja gaženje prava i pravnog sistema Srbije i ruganje svim učesnicima izbornog procesa, potvrđujući mišljenje da zakon ne važi za sve jednako.

Gradska izborna komisija saopštila je pre tri dana da je toj koaliciji naložila otklanjanje nedostataka izborne liste koji su, kako je navela, smetnja za proglašenje te liste.

"Obećavamo, da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti do samog kraja, kako bi zaštitili izborni proces u gradu Beogradu. Podsećamo da je ista Gradska izborna komisija pre samo nekoliko dana proglasila izbornu listu Ruske stranke, dajući joj položaj izborne liste nacionalne manjine sa istaknutim 'Rusima', koji predvode navedenu listu", naveli su u saopštenju iz koalicije.

Ta koalicija je istakla da će nakon prigovora ići na sud, verujući da "institucije zemlje obavljaju svoj posao u interesu svih građana Srbije".

"Koalicija 'Dosta! Evropski put' se više neće oglašavati do završetka celokupnog procesa, kako pred Gradskom izbornom komisijom, tako i verovatno pred Višim sudom, a nakon okončanja postupka, za koji verujemo da će biti u našu korist, oglasićemo se saopštenjem", navela je u saopštenju.

(Beta, 11.26.2023)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »