Jovanović (Novi DSS): Pobeda opozicije na beogradskim izborima je moguća

Beta 27.11.2023

Pobeda opozicije na beogradskim izborima je moguća, ali daleko od toga da smo je ostvarili, rekao je večeras lider Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović.

On je na predstavljanju programa za Beograd koalicije NADA, koju uz Novi DSS čini i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), pozvao simpatizere i članove da u narednih dvadesetak dana urade sve što mogu u, kako je dodao, borbi za svaki glas.

Kazao je da je važna pobeda opozicije u Beogradu, te naglasio da je značajan i broj glasova koji će dobiti koalicija NADA jer, kako je rekao, time će moći i da realizuje svoj program. {video1}

Ukazao je da je u svakom gradu pa i u Beogradu urbanizam najvažniji  za kvalitet života svih gradjana, te optužio vlast da sprovodi "investitorski urbanizam".

Obećao je da će Novi DSS i koalicija NADA prekinuti tu praksu i naglasio značaj rešavanja saobračajnih gužvi, zaštite životne sredine i očuvanja kulturno istorijskih celina Beograda.

Konstatovao je da Beograd nije mesto gde treba da se misli samo na profit da bi se "zadovoljili privatni investitori", te ukazao na neophodnost izgradnje parkova, novih kulturnih sadržaja...

Na predstavljanju programa za Beograd govorili su i lider POKS-a Vojislav Mihailović, kandidat te koalicije košarkaš Vladimir Štimac, kao i predstavnici Novog DSS i POKS-a.

Mihailović je kazao da su sve promene u Srbiji, u devedesetim godinama prošlog veka kretale iz Beograda te izrazio uverenje da je moguće da tako bude i 17. decembra.

On je pozvao gradjane da izađju na decembarske izbore i glasaju za koalicju NADA čiji primarni cilj je, kako je kazao, smena režima.

Naveo je da Beogradjani "imaju najviše hrabrosti da se suprotstave diktatoru" i to, kako je kazao, prvo Slobodanu Miloševiću ( u devedesetim godinama prošlog veka) a sada Aleksandru Vučiću.

"Verujem da mu u Beogradu (na izborima 17.decembra) nema spasa", kazao je Mihailović.

Štimac je najavio mnogo veća ulaganja u mlade i sport, te ukazao da je neophodno da svaka beogradska škola ima fiskulturnu salu.

Kazao je da se samo jedan odsto gradskog budžeta ulaže u sport i omladinu, što je ocenio kao nedovoljno uz obećanje da će koalicija NADA to promeniti.

Ukazao je na problem dece s prekomernom težinom kao i da mnogo vremena provode uz video igrice i u zatvorenom prostoru, te se založio za izgradnju i igrališta na otvorenom.

Predsednik Gradskog odbora Novog DSS Filip Blagojević je kazao da je koalicija NADA spremna da od Beograda napravi bolje mesto za život dok je potpredsednik POKS-a Vladimir Djordjević ocenio da je Beograd spreman za promene. CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 11.27.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »