Đilas: Vučić priča neistine o BDP-u i rejtingu, kao svojevremeno o Mercedesu i kosovskim tablicama

Beta 28.11.2023

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je da predsednik republike Aleksandar Vučić iznosi neistinite tvrdnje i o rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) i o rejtingu svoje liste, kao što je svojevremeno tvrdio da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, ili da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice.

Đilas se osvrnuo na Vučićevu izjavu da je javni dug 2012. bio 79 odsto bruto domaćeg proizvoda, a da je sada 51 odsto, da država ima pet milijardi evra i da će SNS imati nekoliko procenata više nego sve stranke opozicije zajedno.

"Ovako je tvrdio i da će pohapsiti sve odgovorne za sporne privatizacije, i da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, i da vodimo na Kosovu 5:0 i da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice, i da će se se u izgradnji Beograda na vodi zaposliti 200.000 ljudi, i da će dečja bolnica Tiršova 2 biti gotova još pre dve godine i još mnogo toga. I pokazalo se da ništa od svega toga nije istina", rekao je Đilas.

On je dodao da je dug dostigao 79 odsto kad je Vučić bio premijer 2015. godine, a ne 2012. kada je bio 45 odsto BDP-a.

"Realni BDP je porastao samo nekoliko procenata. U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi. Pa ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo preko devet milijardi evra, zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija", pitao je lider SSP u saopštenju.

On je ocenio da 17. decembra lista SNS-a i njegovih koalicionih partnera neće imati više glasova od opozicije te da će se tog dana pokazati i "da je car go i u koga su kozje uši".

(Beta, 11.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »