Koalicija 'Dosta! Evropski put' predala žalbu zbog odbijanja liste u Beogradu

Beta 28.11.2023

Koalicija "Dosta! Evropski put" predala je žalbu Višem sudu povodom rešenja Gradske izborne komisije (GIK) o odbijanju te izborne liste za učešće na izborima u Beogradu 17. decembra. Koalicija smatra da je pravno neutemeljeno rešenje da im se odbije status izborne liste nacionalne manjine.

U saopštenju su dodali da koaliciju "Dosta! Evropski put" čine dve stranke bunjevačke nacionalne manjine koje su upisane u Registarpolitičkih stranaka, kao stranke nacionalnih manjina.

"To su Savez bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a uz izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji predati su overeni programi i statuti ove dve političke stranke bunjevačke nacionalne manjine. U skladu sa navedenim, koalicija je predala i potreban broj overenih potpisa čime su ispunjeni zakonom propisani uslovi za proglašenje ove izborne liste", navedeno je u saopštenju koalicije.

"Dosta! Evropski put" očekuje da će institucije Srbije zaštititi zakonitost izbornog procesa i da će sprečiti zloupotrebu ovlašćenja Gradske izborne komisije, saopšteno je.

(Beta, 11.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »