Minhen paralisan zbog snega, prekidi vazdušnog i železničkog saobraćaja

Beta 02.12.2023

Jake snežne padavine izazvale su velike poremećaje u Bavarskoj, na jugu Nemačke posebno u Minhenu gde je zbog snega danas prekinut vazdušni i železnički saobraćaj.

Veliki sneg pao je i u delovima Austrije i Švajcarske što je uticalo na saobraćaj širom te oblasti.

Minhenski aerodrom objavio je da će letovi biti obustavljeni verovatno do 12.00 zbog snega koji neprekidno pada od juče.

Posle prvobitne objave da će vazdušni saobraćaj biti obustavljen danas do podne, minhenski aerodrom je kasnije objavio da se letovi obustavljaju do 6.00 u subotu, prenosi agencija AP.

Za danas je otkazano 320 letova, navela je uprava aerodroma u saopštenju.

Drugi aerodromi u toj oblasti uključujući u švajcarskom finansijskom centru Cirihu takođe su najavlili kašnjenja i otkazivanja letova zbog vremena.

Jako je poremećen i železnički saobraćaj.

Železnička kompanija Dojče Ban (Deutsche Bahn) saopšptila je da centralna železnička stanica u Minhenu trenutno ne radi.

Saobraćanje na velikim linijama potpuno je u prekidu u regionu Minhena.

Predviđa se otkazivanja ili kašnjenje vozova na drugim mestima na celom jugu Nemačke, naveo je Dojče Ban, ocenjujući da će poremećaji trajati ceo dan.

Novinska agencija dpa javila je da su neki putnici u Minhenu i obližnjem gradu Ulmu noćas proveli noć u vozovima zbog prekida saobraćaja.

Takođe ne radi veliki deo javnog saobraćaja, autobusi, prigradski vozovi i tramvaji u glavnom gradu Bavarske, javila je minhenska kompanija za javni prevoz MVG.

Kompanija je dodala da bi tokom dana moglo da bude otkazivanja i poremećaja reda vožnje i u metrou.

Otkazana je i utakmica Bundeslige između Bajerna iz Minhena protiv Union Berlina koja je trebalo da počne u 15:30, javila je kompanija MVG.

Minhenska policija pozvala je stanovništvo da izbegava izlaske kolima koji nisu neophodni dok službe ne raščiste ulice.

Snežne padavine i temperature ispod nule već nekoliko dana su zahvatile veliki deo Nemačke.

Prema nemačkoj meteorološkoj službi najveće količine snega očekuju se u Algoju na jugu Bavarske sa 30 do 40 centimetara.

U Austriji i Švajcarskoj zbog snega su zvaničnici izdali objave o opasnosti zbog lavina, navodi AP. Provincije Tirol i Foralberg u zapadnoj Austriji podigli su upozorenja za lavine na drugi najviši nivo pošto je u toj oblasti tokom noći palo do 50 centimetara snega. 

(Beta, 12.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »