Lazović: 'Srbija protiv nasilja' je u blagoj prednosti u odnosu na SNS, u Beogradu

Beta 04.12.2023

Izborna lista Srbija protiv nasilja u ovom trenutku je u blagoj prednosti u odnosu na SNS u Beogradu, izjavio je danas prvi na toj listi na republičkim izborima Radomir Lazović.

Lazović, koji je kopredsednik Zeleno-levog fronta, je za televiziju N1 rekao da građani svojim izlaskom na izbore mogu da nadoknade predizborne malverzacije Srpske napredne stranke (SNS), među kojima ima ozbiljnih zloupotreba.

"Mogućnost pobede postoji, posebno u Beogradu. Možemo brojnošću, energijom, željom za promenama da nadoknadimo čak i ove malverzacije. Možemo da dovedemo do pobede", rekao je Lazović.

Istakao je da je ta izborna lista u ovom periodu fokusirana da razotkrije i pravnim mehanizmima stane na put malverzacijama SNS, kao i da su pokrenuti određeni pravni postupci u tom cilju.

"Po svemu što do sada vidimo u predizbornoj kampanji, ovo su ozbilljne zloupotrebe koje se rade i ne skrivaju se. Oni prosto trguju tim glasovima kao na pijaci da se cenjkaju. Videli ste koliko koštaju ti ljudi, koji moraju da glasaju za SNS. Svaka čast novinarima koji su to otkrili, oni su odradili posao i policije i tužilaštva", kazao je Lazović govoreći o kol centru SNS o kojem je detaljno izvestio CINS.

Lazović je rekao i da će lista Srbija protiv nasilja izbornu volju građana "sigurno braniti".

"Građani treba da znaju da ovde postoje ljudi koji su spremni da odbrane svaki detalj tog izbornog procesa", zaključio je Lazović.

(Beta, 12.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »