Najstarija volonterka u regionu: Soja je istinska heroina: Gazi devetu deceniju života, ali još uvek pomaže drugima (foto)

Blic 07.12.2023
Najstarija volonterka u regionu: Soja je istinska heroina: Gazi devetu deceniju života, ali još uvek pomaže drugima (foto)

Veliko srce, entuzijazam i hrabrost, sve su to osobine koje morate posedovati da biste se odlučili biti volonter. Pomagati drugima, a ne očekivati ništa zauzvrat odlika je samo velikih ljudi. Jedna takva žena za primer uveliko gazi devetu deceniju života i bez obzira na godine jedna je od najaktivnijih volonterki Crvenog krsta u Topoli. Kad se pomene ime Slobodanke Soje Milovančević (87) svi će odmah znati ovu dobru ženu sa blagim osmehom i dobrom dušom i uprkos svojim godinama ona i dalje ne odustaje.

- Preko pedeset godina sam volontirala i žao mi je što zbog starosti ne mogu da budem aktivna kao ranije. Vodila sam knjige o svim korisnicima i uvek sam se na svaki poziv odazivala bez pogovora. Volontiranje je posao koji zahteva puno predanosti, požrtvovanosti i ljubavi, jer obilaziti korisnike i u najudaljenijim mestima po snegu, kiši, suncu a pritom i razumeti sve njihove potrebe nije ni malo lako, ali ja sam to radila marljivo i predano. Sada mi je samo žao

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »