"Napolju je sijao vatromet, a njoj je stalo srce": Reči majke male Nikoline na godišnjicu nesreće kidaju dušu: "Ona će zauvek imati 12 godina, a čovek koji je pregazio će mirno dočekati starost"

Blic 07.12.2023
"Napolju je sijao vatromet, a njoj je stalo srce": Reči majke male Nikoline na godišnjicu nesreće kidaju dušu: "Ona će…

"Petnaest minuta pre ponoći za Novu Godinu, suprug i ja smo napuštali bolničku sobu nakon sati provedenih uz našu dragu devojčicu, čitajući joj knjigu. Oprostili smo se od nje sa suzama i rečima: "Čekaj nas obavezno i sutra". Tada je hrabro srce naše Nikoline prvi put zastalo, kao neki znak, da smo se već tih dana nevidljivo oprostili. Bilo je jezivo i strašno. Napolju je sijalo bezbroj vatrometa, dok su se lekari borili za nju, reanimirajući je"

Ovo su reči su Vere Janković, neutešne majke Nikoline Janković (12) iz Kragujevca koju je dok je prelazila pešački prelaz ne poštujući ograničenje brzine udario Vladan K. (70). Odletela je 33 metra u dalj i dva metra u vis, a vozač automobila nije je ni pogledao. Prema rečima očevidaca, ispušio je cigaretu i iznervirao se zbog štete na karoseriji. Skupljao je tablice da ih ne zgaze, a nije zaustavio saobraćaj da još neko ne zgazi Nikolinu. - Ja sam mama tri

Pročitajte još

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »