Vladimir Kovačević: 'Preko noći' su moguće za 30 odsto veće plate i 13. za sve radnike Srbije

Beta 10.12.2023

Kandidat liste "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" za premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi "preko noći" mogla da se podigne plata za 30 odsto svim radnicima u Srbiji, uz minilmalnu solidarnost poslodavca, primenjujući kliznu skalu poreza i doprinosa.

Kovačević je u pisanoj izjavi ocenio da bi to moglo da se ostvari po principu "što je veća plata, manji su porezi i doprinosi".

Predlog koji bi, po njegovim rečima, takođe promenio nabolje standard življena radnika u Srbji je isplata 13. plate, "uz sada minimalnu solidarnost države".

"Ako su poslodavci isplatili radnicima poslednjih 12 plata sa pripadajućim porezima i doprinosima državi, predlog je da se 13. plata isplaćuje bez dodatnih davanja", rekao je on.

Na taj način bi, dodao je Kovačević, to bila stimulacija poslodavcima, takođe u korist za radnika.

"Isplatom ove plate u vreme novogodišnjih, odnosno božićnih praznika, vratila bi se empatija među porodicom i najmilijima, jer bi se stvorili uslovi kupovine sitnica i poklona svima koje volite. Sprovođenjem takvog predloga, direktno bi se uticalo i na dodatnu potrošnju, a time i na privredni rast cele države", izjavio je Kovačević.

(Beta, 12.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »