Gajić (Narodna stranka) : Državno zdravstvo nedostupno siromašnima

Beta 11.12.2023

Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić ocenio je da je jaz između bogatih i siromašnih u Srbiji najvidljiviji u zdravstvenoj zaštiti koja je po njegovim rečima, nedostupna siromašnima.

Gajić je ocenio da je to "nehumanost na najvišem nivou".

"Bolesna deca u Beogradu na dijagnostiku čekaju u proseku po nekoliko meseci. Na današnji dan 76.973 pacijenata u Srbiji je na listama čekanja u državnom zdravstvu. Nedostaje 10.000 lekara, a duplo više ili tri puta više pomoćnog osoblja", rekao je Gajić Radio-televiziji Vojvodine.

On je naveo da se Narodna stranka zalaže za zakonsku zabranu kopanja litijuma, jer se kako je dodao, nigde u svetu litijum ne kopa tamo gde žive ljudi nego u pustinjama Čilea, Amerike, Kine i Australije.

Kazao je da bi Srbija postala prvo mesto na Zemlji na ko bi se kopao litijum tamo gde žive ljudi, što bi po njegovim rečima, "trajno uništilo i otrovalo zemlju, vodu i vazduh i izazvalo ekološku i svaku drugu katastrofu".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno u Njujorku potpisao protokol sa zamenikom predsednika EU u vezi sa snabdevanjem EU litijumom. Srbija bi po tom protokolu trebalo da bude glavni snabdevač EU litijumom. Glas za Narodnu stranku je najsigurniji izbor da se to ne dogodi", rekao je Gajić.

(Beta, 12.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »