Предизборни скуп листе 'Србија против насиља' у Београду: Промена је почела - промена на боље

Бета 12.12.2023

Представници коалиције "Србија против насиља" поручили су вечерас са завршног предизборног скупа пред више хиљада људи на Тргу републике у Београду да је "промена почела - промена на боље", а грађанима да 17. децембра без страха изађу на изборе.

По завршетку скупа, као и након протеста који су одржавани под истим именом, на разгласу је пуштена песма "Востани Сербие", након чега су се окупљени упутили ка згради Народне скупштине у Улици краља Милана, где се налази седиште Републичке изборне комисије, где ће поручити да ће пратити, чувати и одбранити изборне резултате. {имаге11}

Окупљени, који су носили велики број српских застава, попунили су Трг републике, као и околне улице у којима је био заустављен саобраћај.

Један од носилаца парламентарне листе "Србија против насиља" Мариника Тепић, потпредседница Странке и слободе и правде, позвала је грађане да 17. децембра "отерају зло".

"Без страха, не посустајмо пред њиховом пропагандом да су несмењиви и да им нико ништа не може. То није тачно и они то знају. Зато су гневни и зато су бесни", рекла је Тепић.

Оценила је да се 17. децембра бира да ли ће владати "мафија и партија", или ред, закон и Устав, као и да ли ће "неправда бити свуда око нас, или ће то бити брзо достижна правда".

"У недељу бирамо и да ли ће нас даље хушкати мржњом, поделама, насиљем, или ћемо их отерати на радикалску депонију где и припадају", казала је Тепић и поновила да је потребно пет одсто изашлих бирача да би актуелна власт била смењена.

Други носилац листе Мирослав Алексић, председник Народног покрета Србије, оценио је да актуелна власт грађане 10 година држи у "оковима неправде, сиромаштва, насиља, криминала и корупције".

"У недељу бацамо те окове, бацамо их за нормалан живот и бољу Србију, за пристојне и нормалне плате, да би елиминисали насиље из друштва, као и криминал и корупцију", рекао је Алексић.

Према његовим речима, грађанима се говори да треба да ћуте и трпе, да може горе, као и да су сви исти.

"А докле да трпимо више ову тиранију? докле да трпимо насиље и сиромаштво. Нема више, пукло је трпило", нагласио је Алексић.{имаге2}

Први на парламентарној листи Радомир Лазовић, копредседник странке Зелено-леви фронт, навео је да је победа могућа и у Београду и у Србији, али да је у Београду извеснија.

"Ово наше друштво је негде скренуло са пута. Рекао бих да оно лута, али бих погрешио, нас свесно воде у погрешном правцу људи који желе да се окористе на муци народа и на муци грађана", рекао је Лазовић.

Оценио је да Србија данас само личи на државу, али да она то није и да је потребно рећи "доста".

"Србија ће устати и ми вам то овде гарантујемо. Ови људи који су овде говорили, који ће водити ову земљу, вам то гарантују", рекао је Лазовић.{имаге3}

Кандидат за градоначелника Београда листе "Србија против насиља" Владимир Обрадовић позвао је грађане да изађу на изборе 17. децембра, иако ће бити хладо, и заокруже промене.

"Ми не бирамо странке у недељу. Бирамо у каквом ћему друштву живети, у каквом ћемо граду живети. Не желимо да живимо у друштву и граду у коме влада насиље", рекао је Обрадовић.

У недељу, према његовим речима, СНС одлази са власти након 10 година, након деценије "распарчавања и распродаје Београда".

Обрадовић је ценио да актуелни градоначелник Александар Шапић мора да оде и да му "неће помоћи ни коалиција са лидером Српске радикалне странке Војиславом Шешељем". {имаге10}

Носилац листе за београдске изборе Добрица Веселиновић из Зелено-левог фронта, навео је да му је младост била обележена протестима, а да су га обликовали протести против неправде, против загађења и протести за промене.

Према његовим речима, они који владају друштвом већ 30 година су упропастили генерације и отерали их из земље.

"Да, мислим на Дачића, мислим на Шешеља, и да, мислим на Александра Вучића. Знам да нас је са друге стране више. Можда смо били повучени и тихи, али погледајте око себе", рекао је Веселиновић, након чега су грађани започели скандирање "Вучићу одлази". {имаге8}

Кандидат за посланика те коалиције Срђан Миливојевић, потпредседник Демократске странке, оценио је да за победу 17. децембра није потребна команда Степе Степановића или живојина Мишића, већ "команда савести и оловка у рукама".

"За ову победу треба само оловка", рекао је Миливојевић и додао "кеца прецртавамо, седам заокружујемо".

Навео је да 17. децембра неће бити борба за власт, већ борба за слободу.{имаге15}

"Ова земља заслужује слободу, не дамо ову земљу, она нама припада", рекао је Миливојевић и додао "или Србија или мафија".

Кандидат за посланика Александар Јовановић Ћута, лидер Еколошког устанка, поручио је да ће актелна власт морати да одговара за све злочине које је чинила у Србији.

"Нико више неће бити аболиран. Да поручим Пинку и Хепију - бројите своје последње дане, тровачи", казао је Јовановић.

Он је послао поруку председнику Србије Александру Вучићу да ће "пропасти сваки евро који сте уложили да трујете нашу Србију".

"Послушај добро Александре Вучићу шта Београд мисли о Рио Тинту и твојим Тровачима", рекао је Јовановић, након чега су окупљени гласно узвикивали "Уа". {имаге5}

Кандидат за посланика Здравко Понош, председник странке Србија центар, оценио је да је време да Србија промени смер, да се окрене од "ненормалности ка нормалности"

Понош је казао да се ствари у Србији морају променити, а да се мењају тако што се бирају људи који ће бринути о њима у име грађана.

"Бирамо оне људе који неће дозволити да се у Колубари ложи блато, који неће гурати реке у цеви, који неће имати узгајање марихуане као државни пројекат, који неће предавати и продавати Косово", казао је Понош.

Оценио је да је слобода ускраћена грађанима Србије већ 11 година и да је време да се окрене ка слободи. {имаге6}

Кандидат за посланика Павле Грбовић, председник Покрета слободних грађана оценио је да су читаву деценију покушавали да отерају младе из Србије, али да нису успели.

"Остало нас је довољно. Имамо снаге, имамо знања и одлучности да већ једном кажемо да је доста са ружном радикалском прошлошћу, хајде да се посветимо будућности", казао је Грбовић.

Оценио је да је на Београду да буде тај који ће покренути промене у целој Србији и позвао грађане да до недеље покажу да Београд и Србија имају "срце и храброст да се изборе за своје снове". {имаге4}

Кандидат за градоначелника Шапца те коалиције Небојша Зеленовић, копредседник странке Заједно, оценио је да грађани у недељу на изборима одлучују да ли ће бити "6. октобра".

"У недељу свако од нас гласа да Звонко Веселиновић, Милан Радоичић, Вељко Беливук, Новак Недић, Дијана Хркаловић, Ђука, Синиша Мали изађу пред суд да кажу да ли су ових 11 година управљали по својој савести, или су слушали Вучића", навео је Зеленовић.

Он је од грађана затражио мандат за ту коалицију да врати правду у Србију и да оствари "6. октобар", позивајући их да у недељу изађу на изборе и не обазиру се на "фантомске бираче" и друге ствари којима их власт плаши. {имаге7}

Кандидат за посланика Милош Парандиловић, председник покрета Ново лице Србије, навео је да на Тргу републике види "нула одсто уцењених, а 100 одсто слободних" грађана и позвао их да 17. децембра "пошаљу мафију у затвор".

Према његовим речима, Србија под Вучићем нема "учитеље, наставнике, професоре, омладину, будућност, полицију, докторе, здравствене раднике".

"Нема ништа Србија под Александром Вучићем. Зато је на нама историјска одговорност да ослободимо нашу отаџбину и да ослободимо нашу замљу од картела који предводе Александар Вучић, Ана Брнабић, Синиша Мали и остала банда", казао је Парандиловић. {имаге13}

Окупљенима се путем видео-поруке обратио и новинар Милан Јовановић из Гроцке, коме је запаљена кућа за шта је оптужен председник те општине, казао је да је дошло време да се грађани запитају шта могу да ураде за добробит народа и добробит Србије.

"Шта можемо да урадимо да опет живимо као људи, да не страхујемо да ће нам криминалци запалити кућу. Шта можемо да урадимо за нашу децу - да ли желимо да им оставимо овакву Србију", рекао је Јовановић.

Навео је да грађани то могу да промене на изборима 17. децембра и да тренутну власт пошаљу на "сметлиште историје".

 

ЦЕО ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ:

(Бета, 12.12.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Друштво, најновије вести »