Zukorlić: SPP je najjača stranka Bošnjaka u Srbiji, opozicija pobedila u Pazaru

Beta 18.12.2023

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić kazao je večeras u Novom Pazaru da su rezultati izbora pokazali da je ta partija "najjača među Bošnjacima u Srbiji".

On je u obraćanju pristalicama ispred stranačkih prostorija rekao da će SPP u Skupštini Srbije imati najmanje tri poslanika.

Dodao je da će, prema trenutnim rezultatima, u Novom Pazaru imati 13 odbornika, te da sa opozicionom SDA Sandžaka i Građanskim pokretom Sandžaka mogu formirati većinu u lokalnom parlamentu.

"SPP je na ovim izborima preživela brojne udare, a zabeležili smo istorijski rezultat. Ovo je samo početak, pred nama su tek pobede, držite se oponenti", rekao je Zukorlić.

Kandidat SPP za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek kazao je da je ponosan što su vodili "najlepšu, civilizovanu i afirmativnu kampanju".

"Ovo je najveći rezultat koji je ikada ostvarila SPP u Novom Pazaru, više od 11.000 glasova. To je dokaz da rastemo i razvijamo se uprkos udarima sa različitih strana. Ne znam šta rivali slave kada ne mogu samostalno da formiraju većinu", naveo je Đerlek.

Dodao je da su rezultati parlamentarnih izbora pokazali da je SPP "de fakto" najveća bošnjačka stranka u Srbiji i jedina koja raste.

(Beta, 12.18.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »