Zelenović: Ponavljanje izbora, krivična odgovornost i čišćenje biračkog spiska

Beta 21.12.2023

 Više opozicionih lista koje su učestvovale na izborima u Šapcu, zatražile su danas obaranje i ponavljanje izbora u tom gradu, kao i da se utvrdi krivična odgovornost i očisti birački spisak.Na današnjoj konferenciji za novinare liste: "Šabac protiv nasilja - Nebojša Zelenović", "Čista lista", "Domaćinski za selo i grad", "Ujedinjeni pobeđujemo" i "Vreme je za dela" istakle su da se ne slažu sa rezultatima ovih izbora, jer je "ozbiljno narušena volja građana i to na najteži mogući način, sprovodeći najteža krivična dela".

"Pored zahteva za ponavljanje,odnosno, obaranje izbora, mi verujemo da je ključno da se utvrdi krivična odgovornost za svakog ko je trebalo da spreči izbornu krađu, kao i da se očisti birački spisak. Mi moramo znati koliko ljudi punoletnih ima u Šapcu, koliko sa pravom glasa, a koliko njih ima prebivalište u Šapcu, da bi se onda znalo kako se glasa", istakao je Nebojša Zelenović.

On je dodao da su ove liste sve zajedno imale više od 23.000 glasova, te da su branili izbornu volju građana Šapca, ali da je ona narušena kriminalnim delom i kriminalnim aktima Srpske napredne stranke.

Na konferenciji za novinare je istaknuto da je veliki broj građana doveden iz susednih opština, pre svega Sremske Mitrovice i Valjeva, kako bi glasali na lokalu u Šapcu.

Kako je rečeno, ukoliko Gradska izborna komisija ne odgovori na zahtev, ove liste podneće žalbu Ustavnom sudu.

(Beta, 12.21.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »