Krivične prijave protiv maloletnika koji su naručivali dojave o bombama u školama

Beta 22.12.2023

Policija u Beogradu podnela je krivične prijave protiv dva maloletnika koji su preko "gejming" platforme naručivali dojave o bombama u školama u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Sumnja se da su 14-ogodišnjak i 15-ogodišnjak iz Beograda time ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana.

"Sumnja se da su maloletnici iz Beograda, u posebno kreiranoj grupi na toj gejming platformi, od maloletnih lica koja su ranije u akciji policije identifikovana kao pošiljaoci preko 80 elektronskih poruka o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije i regiona, zahtevali slanje pretnji, dok su istovremeno na platformi razmenjivali iskustva o načinima zaštite anonimnosti na Internetu", stoji u saopštenju.

Protiv njih podnete su prijave za izazivanje panike i nereda, a protiv njihovih roditelja krivične prijave za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Takođe, pronađeno je i identifikovano još jedno maloletno lice, za koje se sumnja da je putem iste "gejming platforme" naručivao dojave o bombama u jednoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini, koju pohađa.

(Beta, 12.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »